Menu
Byrådsleder Roger Valhammer varsler flere tiltak i barnevernstjenesten i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Bergen SV fremmer mistillitsforslag mot barnevernsbyråden

Bergen SV fremmer mistillitsforslag mot sosialbyråd Katrine Nødtvedt (MDG) etter krass kritikk mot barnevernet den siste tiden.

Av NTB | 04.10.2022 08:50:52

Politikk: – På en rekke avgjørende punkter i svært grove saker om barnemishandling og omsorgssvikt har Bergen kommune hatt mulighet til å avverge at barn har lidd og kommet til skade. Den plikten har kommunen sviktet i, og det politiske ansvaret for det har fagbyråden på feltet, skriver SV i en pressemelding.

– På grunn av dette har Bergen SVs bystyregruppe ikke lenger tillit til barnevernsbyråden, og vi vil derfor fremme et mistillitsforslag mot byråd Katrine Nødtvedt i førstkommende bystyremøte, sier SVs gruppeleder Mikkel Grüner.

Tirsdag orienterte byrådsleder Roger Valhammer (Ap) om barnevernssaken. Da opplyste han at flere tiltak iverksettes i barnevernstjenesten i Bergen, blant annet et felles byomfattende mottak for bekymringsmeldinger.

Han varslet også en intern oppfølging av barnevernet i tiden fremover.

Bystyremedlem Charlotte Spurkeland i Bergen Høyre opplyser til BT at partiet fortsatt vurderer mistillit mot Nødtvedt, og at de skal ha et ekstraordinært møte om saken på torsdag.

Barnevernssjefen i Bergen, Alette Hilton Knudsen, varslet mandag at hun går av. Bergens Tidende (BT) skriver at det skjer i kjølvannet av krass kritikk mot barnevernet, etter at Statsforvalteren i Vestland avdekket alvorlige mangler i barnevernets oppfølging av en sju år gammel gutt som ble funnet hardt skadd, fastbundet i en seng.

(©NTB)

Flere nyheter: