reklame for smiaa
Menu
Illustrasjonsbilde: Ryde

Bergen kommune tapte elsparkesykkel-saken

Bergen kommune fikk ikke rettens medhold i saken mot Ryde, som plasserte ut elsparkesykler i byen uten avtale med kommunen.

Av NTB | 31.07.2020 14:27:21

Kriminalitet og rettsvesen: Kommunen gikk til sak etter at selskapet plasserte ut elsparkesykler uten å ha en avtale med kommunen om å gjøre det. Bergen tingrett avviser imidlertid kommunens krav om en midlertidig forføyning, melder Bergens Tidende.

Ifølge avisen måtte kommunen bevise at Rydes virksomhet ville forårsake utfordringer og skader i byen. Det mener tingretten at kommunen ikke har bevist, og den dømmer også Bergen kommune til å betale Ryde 198.900 i sakskostnader.

Retten har ikke tatt stilling til spørsmålet om Ryde kan drive utleie av elsparkesykler uten avtale med kommunen. Retten åpner imidlertid for at kommunen skal kunne regulere dette i framtiden, men vil altså ikke gi en midlertidig forføyning i påvente av en mer omfattende rettsvurdering.

Ryde har også vunnet en lignende sak i Trondheim, men der har kommunen anket. Dersom Bergen kommune gjør det samme, vil det bli en mer omfattende rettssak i løpet av høsten

Flere nyheter: