reklame
Menu
– Folk må dessverre innstille seg på strenge restriksjoner i to uker til, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) i Bergen på en pressekonferanse fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Bergen forlenger strenge smitteverntiltak, men skal vurdere enkelttiltak

Bergen forlenger de lokale smitteverntiltakene i to nye uker, men vil fram til mandag vurdere om de skal justere enkelte tiltak.

Av NTB | 20.11.2020 14:38:27

Medisin og helse: – Da vil vi få et bredere beslutningsgrunnlag enn vi har i dag, og vi vil få noen ekstra dager på å vurdere den samlede effekten av tiltakene, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på kommunens pressekonferanse fredag.

Bergen innførte 5. november en rekke strenge koronatiltak, som blant annet omfatter forbud mot private sammenkomster med over fem deltakere, inkludert dem som bor i hjemmet, og munnbindpåbud på offentlige steder der det ikke kan holdes én meters avstand.

– Det ser ut som smittesituasjonen har flatet ut. Det er bra, men vi kan ikke si at vi har en tydelig nedadgående trend, sa Valhammer.

– Folk må dessverre innstille seg på strenge restriksjoner i to uker til. Slik situasjoner er i dag, er det ikke grunnlag for å tro at det er mulig å gjøre større endringer i de ulike tiltakene, sa byrådslederen.

– Både bergensere og striler har sluttet opp om tiltakene, og smitteutviklingen gir rom for håp. Smitten har flatet ut, og vi håper nå å se en klar nedgang i dagene og ukene som kommer, sa han.

Helsebyråd Beate Husa (KrF) deler håpet, men kom med en advarsel til bergenserne. Særlig den kommende uka, den såkalte Black Week, er hun bekymret for.

– Følg smittevernreglene nøye og hold god avstand. Start julehandelen tidlig og gå på klokkeslett med færre personer i butikkene, sa Husa på pressekonferansen.

Bergen har det siste døgnet registrert 68 nye smittetilfeller. Den siste uken er det registrert 69 tilfeller i snitt hver dag. Kommunen har 358 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

Valhammer er derimot optimistisk med tanke på bergensernes julefeiring.

Flere nyheter: