Menu
STORE PÅ VESTLANDET: Her er et hyttefelt med Berge Sag-hytter på Seljestad i Ullensvang kommune.

Berge Sag gjør storsatsing på Østlandet

Berge Sag-konsernet passerte i fjor én milliard kroner i omsetning for første gang. Nå satses det på hytter i en litt høyere prisklasse på Østlandet.

Av Egil M Solberg | 26.11.2022 00:50:23

Næringsliv: I en tid der hyttemarkedet er i nedkjøling etter to brennhete år er det nettopp i dette markedet Berge Sag har planer om å sette inn støtet i årene fremover, melder Finansavisen.

Kjøpet av Eikås Hytter & Hus i desember 2020 er et tegn på at konsernet mener alvor med ekspansjonsplanene. Den totale hytteomsetningen er nå på 300 millioner kroner.

Eikås Hus & Hytter selger hytter i en litt høyere prisklasse, skriver avisa.

Inflasjon, strømpriser og rentehevinger har naturlig nok satt sitt preg. I oktober meldte NRK at Saltdalshytta ser seg nødt til å permittere etter at salget er halvert så langt i år.

– Vi opplever at mange utviklere rundt omkring på fjellet ser litt mørkere på situasjonen enn det vi gjør, sier Øyvind Bråtun, Salgs- markedsutvikler Hytter i Berge Sag Gruppen til Finansavisen.

– Etter en krise kan det ofte dukke opp muligheter, sier han.

Berge Sag oppnådde et resultat før skatt på 80 millioner kroner i fjor. Siden 2017 er 60 millioner tatt ut i utbytte, men det er også lagt igjen penger til å bygge egenkapitalen opp til 315 millioner kroner.

– Markedet kan endre seg underveis fra prosjektering til prosjektet er kokeklart. Vi har mulighet til å holde tilbake til verden ser litt lysere ut, mens andre kanskje må selge for å redde stumpene. Der har vi en stor fordel, sier Bråtun til avisa.

Nå ligger et ferdigtygd konsept med elementproduksjon klart til å rulles ut over Østlandet.

Hyttene bygges på fabrikken i Ølensvåg i Vindafjord.

Av omsetningen på en milliard kroner står byggevarehandel for 500 millioner, hytter for 300 og bolig for 200 millioner, melder avisa.

Flere nyheter: