Menu
Sander Berge og Sheffield United sikret tre viktige poeng mot Wolves onsdag kveld. Foto: Rui Vieira/Pool via AP 7 NTB scanpix

Berge og Sheffield United vant over Wolverhampton på overtid

Sander Berge og Sheffield United holdt liv i drømmen om europacupspill med 1-0-seier over Wolverhampton på overtid onsdag.

Av NTB | 08.07.2020 21:17:54

Sport: Avgjørelsen falt tre minutter på overtid da John Egan stanget inn kampens eneste scoring på et hjørnespark. Tidligere i omgangen fikk lagkamerat Billy Sharp et mål annullert for offside, mens Wolverhamptons Rúben Neves var centimeter unna å sende Wolves i føringen da han dundret et frispark i tverrliggeren i første omgang.

1-0-seieren gjør at Sheffield United ligger på 7.-plass med 52 poeng, noe som innebærer en plass i europaligaens gruppespill kommende sesong.

Sander Berge spilte hele kampen for vertene, men utmerket seg ikke i stillingskrigen som utspilte seg på gressmatten.

– Det er smittsomt å score det første. Nå har jeg to på to kamper. Sjefen sa jeg burde score ti i sesongen. Nå har jeg åtte igjen, sa Egan etter kampslutt ifølge TV2.

– Man får alltid mer tro når man scorer. Det hadde plaget meg litt at jeg ikke hadde scoret på lang tid, og sjefen har gitt meg litt tyn. Nå fikk jeg en den ene dagen og en ny i dag. Forhåpentlig er det noe jeg kan tilføre spillet mitt, sa han.

Den første omgangen bar preg av at begge lagene prioriterte defensiv trygghet. Ingen av lagene syntes å være villige til å ta de største sjansene fremover i banen.

Det var Sheffield som fikk kampens første mulighet. Jack O’Connell svingte inn et innlegg fra venstre, og Oliver McBurnie fikk hodet på ballen, men headingen gikk rett på Rui Patrício i Wolves-buret.

Frisparkspesialisten Rúben Neves var nære på å sende Wolves i ledelsen med et utsøkt frispark etter halvtimen, men ballen traff tverrliggeren.

2. omgang startet med et betraktelig mye høyere tempo. Billy Sharp trodde han sendte vertene i føringen da han satte ballen i nettmaskene etter 53 minutter, men scoringen ble korrekt annullert som følge av offside.

Samme mann var frempå igjen noen minutter senere, men var noen små centimeter unna å skli inn ledelsen på Enda Stevens knallharde innlegg. Kampen var langt ut i overtid da Egan sikret seieren for hjemmelaget på en corner.

Wolves ankom Sheffield med tre seiere på de fire første kampene. Tapet kom mot Arsenal i forrige runde.

Ulvenes neste oppgjør er hjemmekampen mot Everton førstkommende søndag, mens Berge og Sheffield møter Chelsea til ny hjemmekamp lørdag kveld.

Midtstopper Egan var naturligvis i perlehumør etter kampen.

Wolves tok turen til Bramall Lane vel vitende om at de måtte vinne for å holde Sheffield-laget på trygg avstand. Med sine 49 poeng kunne Sander Berge og hans lagkamerater passere Arsenal ved seier og krype opp i ryggen på de oransje ulvene.

Wolverhampton tok mer og mer styring mot slutten av omgangen, men det sto fremdeles 0-0 da lagene gikk til pause.

Sheffield United startet svakt etter restarten av Premier League, men fikk sin første seier da de vant over Tottenham for to runder siden. Sist runde fikk de med seg ett poeng mot Burnley.

(©NTB)

Flere nyheter: