Menu
Jamie Vardy ble matchvinner i 2-1-seieren over Sheffield United søndag. Foto: Laurence Griffiths/AP/NTB

Berge og Sheffield United fortsatte tidenes dårligste sesongstart – tapte 1-2 for Leicester

Forrige ligarunde ble Sander Berges Sheffield United første lag i Premier League-historien til å ta bare ett poeng på ti kamper. Søndag ble vondt til verre.

Av NTB | 06.12.2020 17:23:13

Sport: Hittil denne sesongen har Chris Wilders mannskap levert langt fra nivået som kreves for å forbli i Englands øverste divisjon. Ett stakkarslig poeng på ti kamper skriver seg inn i historiebøkene som tidenes dårligste start på en Premier League-sesong. Den stygge statistikken ble ikke bedre hjemme mot Leicester.

Ayoze Perez åpnet målkontoen for gjestene halvveis inn i 1. omgangen. 27-åringen plukket opp nedfallsfrukten etter at lagkamerat Marc Albrighton dundret ballen i John Egan, og han hamret inn 1-0 til revene.

Ikke mer enn to minutter senere stilnet jubelen fra Brendan Rodgers’ mannskap da Oli McBurnie steg til værs og klinket inn utligningen med pannebrasken.

Både Jamie Vardy og James Maddison fikk det til å runge i metallet i 1. omgangen, men fant ikke nettmaskene.

Det så lenge ut til at de Chris Wilders mannskap endelig skulle ta poeng igjen etter fem strake tap, men så våknet Vardy i sluttminuttene. Superspissen ble spilt fri i det 90. minutt og gjorde ingen feil foran mål.

Dermed må Berge og co. holde ut minst en uke til med poengtørke. Leicester klatret opp til 3.-plass foran Liverpool, med en kamp mer spilt.

Bortelagets toppscorer Jamie Vardy var nær ved å ta revene i føringen allerede etter ti minutter. Perez fant stjernespissen på løp mellom Sheffield-forsvaret, og Vardy smelte til i stolpen bak en utspilt Aaron Ramsdale.

Kvarteret senere la Leicesters unge back James Justin ballen inn i boksen fra venstre og fant Marc Albrighton, som skjøt på direkten, men en oppofrende John Egan fikk avverget muligheten. Nedfallsfrukten hadde ikke midtstopperen like god kontroll på, for der sto Perez klar til å dundre ballen i nettet og ta Leicester i føringen.

Jubelropene varte ikke lenge. Bare to minutter senere lå ballen i nettet på andre siden av banen. McBurnie raget høyest på et hjørnespark og utlignet for vertene.

Hjemmelaget spilte seg mer inn i kampen i 2. omgang, men bød ikke på de store sjansene. Det så nesten ut som Berge og co. skulle klare ett poeng hjemme mot Leicester, men så våknet gjestenes toppscorer.

Det var bare tilleggsminutter igjen da Vardy punkterte Sheffields håp om et poeng. Spissen ble spilt fri alene foran Ramsdale, og da gjør han sjelden feil.

De rød- og hvitstripete er tabelljumbo med sitt ene poeng på elleve kamper. Leicester er på sin side rett bak lederlagene.

Neste utfordring for Sheffield United er formsterke Southampton på bortebane. Leicester tar imot Brighton.

Leicester åpnet kampen med et pang, sugne på å revansjere tapet for nyopprykkede Fulham i forrige runde og for ukrainske Zorja i midtuka.

Metallet var ikke Leicesters venn i 1. omgang. På overtid gjenskapte James Maddison stolpeskuddet til Vardy tidlig i omgangen, og det var et under at lagene gikk til pause med 1-1.

(©NTB)

Flere nyheter: