reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Sheffield Uniteds Billy Sharp og Aston Villas John McGinn kneler foran tirsdagens kamp. Foto: Paul Ellis/Pool via AP / NTB scanpix

Berge, Nyland og lagkameratene knelte før Premier League-restarten

Spillerne fra både Aston Villa og Sheffield United gikk ned på kne i forkant av tirsdagens Premier League-retur for å vise sin støtte til kampen mot rasisme.

Av NTB | 17.06.2020 19:34:08

Sport: Antirasisme-demonstrasjoner har vært gjennomført over hele verden etter at afroamerikanske George Floyd døde som følge av en pågripelse av politiet i Minneapolis 25. mai.

Tirsdag ble kampen for å bekjempe rasisme også markert i Premier League. Sander Berge, Ørjan Håskjold Nyland og de øvrige spillerne i Sheffield United og Aston Villa viste sin støtte før kampstart.

Fra tidligere er det også besluttet at spillerne spillernes navn på draktene skal være erstattet med teksten «Black Lives Matter» i de 12 første kampene som spilles i den engelske toppserien etter restarten.

Ligaledelsen har vært klare på at de godtar at spillerne viser sin motstand mot rasisme ved for eksempel å knele.

Spillerne i Premier League opplyste i en felles uttalelse nylig at de står sammen i kampen for å utrydde rasisme og å fremme respekt og like muligheter for alle.

Også i tysk Bundesliga har flere lags spillere den siste tiden valgt å knele før kampstart.

Ron Smith var funksjonær på Villa Park, og tirsdag ble det lagt ut en funksjonærjakke på de tomme tribunene til minne om ham.

– Det er en fantastisk gest av klubben. Hjertet mitt går til alle som har mistet noen i denne perioden, sa manager Dean Smith til Sky.

I de øvrige 80 kampene som gjenstår av sesongen vil spillernes drakter være påført et Black Lives Matter-merke.

Før tirsdagens kamp i Birminghan ble det også avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for koronaviruset. Aston Villa-manager Dean Smiths far er blant de mer enn 42.000 menneskene som har mistet livet den siste tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: