Menu
Det blir duell mellom trenerne Kristian Kjelling (t.v.) og Christian Berge når Drammen møter Kolstad i kvalifiseringen til europaligaen i håndball. Her er de fra 2019. Foto: Lise Åserud / NTB

Berge mot Kjelling i Europa-duell: Kolstad og Drammen trakk hverandre

Det blir tidlig exit på Kolstad eller Drammen i jakten på europaligaspill i håndball. Rivalene møtes til helnorsk dyst allerede i første kvalifiseringsrunde.

Av NTB | 19.07.2022 12:40:45

Sport: Det ble utfallet i tirsdagens trekning. På sidelinjen gir det en europeisk duell mellom Norges tidligere landslagssjef Christian Berge og tidligere stjernespiller Kristian Kjelling.

Berge tok over Kolstad i slutten av februar. Han har fått ansvaret for å lede trønderklubbens storsatsing. På sikt ønsker Kolstad å bli best i Norge og blant de fremste i europeisk herrehåndball.

Sist sesong ble Drammen nummer to, mens Kolstad havnet på fjerdeplass i eliteserien.

Første kamp i europaligakvalifiseringen spilles siste helgen i august, mens returen går en uke senere. Sammenlagtvinneren går inn i siste kval-fase. Der spilles det dobbeltoppgjør i overgangen september til oktober.

24 lag deltar i gruppespillet med oppstart 25. oktober. Siste kampdag er lagt til 28. februar neste år, og fire lag fra hver gruppe går til åttedelsfinaler.

(©NTB)