Menu
Håndballsjef Christian Berge ledet søndag Norge for hittil siste gang. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix / NTB

Berge med Norge-farvel: – Har vært noen fantastiske år

Christian Berge takket søndag av som norsk landslagssjef i herrehåndball med 26-26 mot Spania.

Av NTB | 20.03.2022 15:49:40

Sport: Norge ledet 22-17, men rotet bort føringen. Laget til Berge hadde tidligere i uka gått på klare nederlag mot både Danmark og Frankrike.

Berge har overtatt som trener for hardtsatsende Kolstad. Store norske stjerner som Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud har allerede meldt overgang til klubben de kommende sesongene.

Etter kampen ble han hyllet av publikum på stadion.

– Det er moro, selv om kampen ble som den ble. Vi setter Spania i noen vanskelige situasjoner. Defensivt er det bra hele veien, så det er synd det ikke ble seier, sa Berge til TV 2 etter kampen.

– Det er litt merkelig å stå her. Jeg har blitt glad i mange og synes vi har fått til masse. Det er litt vemodig, jeg må si det. Det har vært noen fantastiske år med gode gutter. Det har vært både høydepunkter og dype daler. Jeg håper virkelig disse gutta står på toppen en dag, fortsatte han.

Berge fikk både servert bildekavalkade fra TV 2 og en champagnedusj fra Kristian Bjørnsen.

– Det er trist og vemodig, vi har hatt en fantastisk tid sammen. Han har tatt norsk herrehåndball opp i toppen. Han har betydd utrolig mye, sa Bjørsen om Berge.

Berge overtok ansvaret for Norge våren 2014. Berge ledet Norge til to finaletap i VM (2017 og 2019) og en EM-bronse i 2020.

Men de to siste årene presterte ikke landslaget på sitt beste nivå. Det ble ikke semifinalespill i VM, OL og EM.

Berges mesterskapsfarvel ble 5.-plassen i europamesterskapet i januar. Etter det gikk spekulasjonene om hva som ville skje videre med ham. Kolstads storsatsing gjorde at det virket åpenbart at Berge skulle velge å ta trenerjobben der.

Han ønsket å kombinere den med å lede landslaget. Det sa håndballforbundet nei til.

De fire siste norske landslagssjefene:

* Berge (2014-2022)

* Hedin (2008-14)

* Gunnar Pettersen (2001-08)

* Christer Magnusson (1998-2001)

Det var en rolig og noe rørt Berge som takket av etter åtte år som landslagssjef.

Det er uklart hvem som blir ny norsk landslagssjef, men Norges Håndballforbund har planer om at ansettelsen er gjort innen juni. Kristian Kjelling er av mange pekt ut som et hett navn.

(©NTB)