reklame for Sheiken Bowling
Menu
Chelseas Tammy Abraham utligner til 1-1 i 1. omgang. Foto: Ben Stansall / AP / NTB

Berge-assist i nok et Sheffield United-tap

Sander Berge var nest sist på ballen da Sheffield United tok ledelsen mot Chelsea, men London-klubben snudde til 4-1-seier etter en oppvisning av Hakim Ziyech.

Av NTB | 07.11.2020 20:38:07

Sport: Berge har vært en av de framtredende spillerne på et Sheffield United-lag som har slitt denne sesongen. Lørdag startet han kampen i sin indreløperrolle som han er blitt mer og mer innkjørt i. Det har gjort at han oftere havner i situasjoner i 16-meteren, noe som var tilfellet etter ni minutter. Hans avslutning traff David McGoldrick, som flikket ballen videre i mål.

Men det var formspilleren Ziyech hos Chelsea som i resten av kampen skulle ha en oppvisning i assists. Tammy Abraham og Ben Chilwell snudde til 2-1-ledelse før pause med to scoringer der Ziyech sto bak. Først serverte han Mateo Kovacic, som fant Abraham i feltet. Deretter slo han en lekker pasning til Chilwell.

Etter pause var marokkaneren frampå med venstrefoten igjen da han fant Thiago Silva, som headet inn 3-1. Timo Werner fastsatte resultatet til 4-1 ti minutter før slutt.

– Jeg føler meg komfortabel her i laget med alle lagkameratene mine, svarer Ziyech på spørsmål fra Sky Sports om hvordan han har klart å sette sitt preg på laget så raskt.

– Vi spilte mot ham i mesterligaen i fjor, og han er en spiller av ypperste klasse. Han imponerer enda mer når man jobber med ham. Han kommer til å bli stor for oss, sa manager Frank Lampard.

Chelsea er med helt med i toppen av Premier League, ett poeng bak Southampton og Liverpool. Liverpool har for øvrig én kamp mindre spilt. Fortsatt står Sheffield United uten seier i Premier League og er helt sist. Én uavgjort og sju tap er den skrekkelige fasiten for manager Chris Wilder.

– Til tider er lagene mine naive, men det er irrelevant. Vi gir bort enkle mål og må se oss i speilet. Gir du gaver til klassespiller så griper de sjansen, sa United-manager Chris Wilder til BBC.

– Likevel er det ikke kampene mot topplag som avgjør vår skjebne. Det er kampene mot lagene nær oss på tabellen vi må konsentrere oss om.

14 minutter senere utlignet Chelsea-spiss Abraham etter pasning fra Mateo Kovacic. Den engelske spissen avsluttet via bakken og til side for Sheffield United-keeper Aaron Ramsdale.

Alltid angrepsvillige Chilwell ble funnet med en presis pasning fra Ziyech. Med hofta satte venstrebacken inn 2-1.

Chelsea hadde stort sett kontroll på begivenhetene etter pause. 13 minutter før full tid serverte Ziyech kaptein Silva, som scoret sitt første Premier League-mål for Chelsea. Werner ble spilt fri av Ziyech like etter, men bommet alene med Ramsdale.

Men da Sheffield United forærte Werner en ny mulighet alene med Ramsdale, var tyskeren sikker og fastsatte resultatet til 4-1.

Det var Ziyechs andre og tredje assist på kun to kamper fra start og to innhopp i Premier League. Forrige kamp mot Burnley scoret han også.

Etter ni minutter avsluttet Berge med venstrefoten fra 13-14 meter. Skuddet var på vei utenfor, men McGoldrick flikket ballen lekkert i mål fra fem meter. Den nyankomne keeperen Edouard Mendy slapp med det inn sitt første baklengsmål i Premier League.

(©NTB)

Flere nyheter: