Menu
På E18 øst for Sørlandsporten ble en bil dyttet inn på europaveien fordi det var så mye snø i påkjøringsrampen. Opp mot 2.500 biler ble stående på E18 på grunn av snøkaoset tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Beredskapsmøter for å unngå nytt kaos på E18 i Agder.

Politiet i Agder har hatt møter med beredskapsrådet for å unngå lignende trafikkaos som på E18 ved Tvedestrand tirsdag. Da satt opp mot 2.500 biler fast.

Av NTB | 08.12.2021 14:47:12

Kriminalitet og rettsvesen: Kaoset oppsto etter at flere vogntog sto fast i snøværet. Det førte til at flere bilister ble evakuert av Røde Kors og politiet.

Det er sendt ut oransje farevarsel på grunn av mye snø i Telemark og Agder. Det kan komme opptil 80 centimeter snø. Meteorologisk institutt har forlenget farevarselet fram til fredag kveld.

Derfor har politiet vært i møte i beredskapsrådet, skriver NRK.

– Dette kan vi ikke oppleve på nytt, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt.

Ifølge NRK har Statens vegvesen satt inn større ressurser for å kontrollere at kjøretøy er godt nok skodd til å kjøre på E18 i snøværet.

Tirsdag kveld skapte store snømengder utfordringer for trafikken på E18. Svært mange bilister ble sittende i kø i timevis, blant annet som følge av at flere vogntog kjørte seg fast.

(©NTB)

Flere nyheter: