Menu
Til Walk of Fame:Ingrid Bolsø Berdal, her fra serien Heksejakt, hedres under årets filmfestival i Haugesund. FOTO: PÅL LAUKLI/TV2

Berdal og Nordin får stein i Haugesund

Ingrid Bolsø Berdal og Sven Nordin vil bli hedret med Amanda-stein i Haugesunds Walk of Fame i forbindelse med Den Norske Filmfestivalen i august.

Av Egil M Solberg | 29.06.2020 21:29:13

Filmfestival: Både Ingrid Bolsø Berdal og skuespillerkollega Sven Nordin vil bli hedret.

Avdukingen skjer den lørdag 15. august, samme dag som den offisielle åpningen av den 48. filmfestivalen.

– Walk of Fame-komiteen har valgt å hedre to skuespillere som virkelig har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges skuespillermiljø, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen, står det på filmfestivalens hjemmeside.

– På sin plass

Et år etter endt teaterutdanning ble Bolsø Berdal tildelt Heddaprisen for årets beste debutant i 2005. Videre fulgte gjennombruddet i skrekkfilmen «Fritt vilt».

For denne fikk hun Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller. Etter det har hun hatt roller i «Sønner», «Del gales hus», og «Spionen».

I utlandet har hun vist seg i storproduksjoner som filmen «Hercules», og HBO-serien «Westworld».

Nå sist var hun å se i serien «Heksejakt» på TV2, som hun mottok Gullruten for i kategorien beste skuespiller.

– Det er på sin plass at hun hedres med en Amanda-stein i august, skriver festivalen.

Startet i 2015

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame, da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata.

I 2016 var det Liv Ullmann og Jakob Oftebro, i 2017 skuespillerne Pia Tjelta og Bjørn Sundquist, og i 2018 gikk turen til Toralv Maurstad og Agnes Kittelsen.

I fjor var det Aksel Hennie og Anne Marit Jacobsen som fikk hver sin stjerne.

Flere nyheter: