Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Ber publikum respektere besøksreglene

Helse Fonna ber folk nok en gong om å vurdere i hvor stor grad besøk er nødvendig på sykehusene.

Av Egil M Solberg | 28.01.2021 11:18:25

Koronapandemi: De siste to ukene har det vært et høyt aktivitetsnivå ved flere av sykehusene i Helse Fonna, med mange innlagte pasienter, og dermed ønsker mange å besøke sine nærmeste.

Dette har ført til våre sykehus noen ganger får køer i løpet av besøkelsestiden, og Helse Fonna minner folk om besøksreglene, inkludert det faktum at det bare skal være en besøkende per pasient.

Administrerende direktør Olav Klausen sa at alternativet er å stenge sykehuset for besøk, slik det ble gjort i fjor da koronarpandemien brøt ut. Derfor ber han publikum vurdere i hvilken grad besøk er nødvendige.

– Man bør begrense besøk og antall kontakter, og da er det naturlig at dette også gjelder sykehuset, sier Klausen. Direktøren for Helse Fonna håper folk – både pasienter og deres pårørende – forstår hvor viktig det er å ta infeksjonskontroll på alvor, og å holde sykehusene fri for smitte, for å kunne opprettholde driften.

Med nødvendig besøk menes besøk til alvorlig og kritisk syke pasienter, pasienter i siste livsfase, pasienter som blir innlagt over tid, og hvor besøk er viktige for behandling og / eller livskvalitet, og besøk til barn og ungdom.

Pasienter som oppholder seg kort tid, helst bare en dag eller to, eller har mindre alvorlige og tydelige diagnoser, er eksempler på pasienter som kan gjøre det bra uten besøk.

– Dette er ikke noe vi gjør for å være vanskelige, men av hensyn til sikkerheten til våre ansatte og pasienter, understreker Klausen.

Her er de viktigste besøksreglene i Helse Fonna:

* Tenk nøye over om et besøk er nødvendig. Vi ønsker færrest mulig besøkende på sykehuset
* Besøkstid er mellom kl. 16.00 og 17.30 hver dag
* Bare en besøkende per pasient er tillatt
* Hvis pasienten er i et privat rom, kan besøket vare i opptil en time
* I rom med flere senger kan du bare besøke opptil en halv time

Flere nyheter: