reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Klinikkoverlege Helge Espelid og sjukepleiar Maria-Linn Johansen Kalvatn er glade for å kunne ta opp att meir normal aktivitet i veka som kjem. Foto: Eirik Dankel, Helse Fonna

Ber pasientene om å møte til timene sine

Klinikkoverlege Helge Espelid og kollegene hans er nå klare for å øke antallet operasjoner igjen. For å få unna køen ber de pasientene om å møte opp som avtalt, eller gi beskjed om det ikke passer.

Av Egil M Solberg | 17.04.2020 14:29:11

Helse: Køene har øket de siste ukene i forbindelse med koronatiltakene. Nærmere 6.000 pasienttimer og operasjoner har måttet vente på behandling i forbindelse med koronakrisen.

– Vi ser frem til å starte med å behandle pasienter igjen. Jeg er glad for at de som har behov for det nå får anledning til å gjennomføre operasjonene sine, seier klinikkoverlege Helge Espelid ved kirurgisk avdeling på Haugesund sykehus.

Venter travle tider

De siste ukene har vært unormalt rolige, og egentlig noe merkelige for de ansatte på avdelingen, blir det opplyst i en pressemelding fra helseforetaket nå i ettermiddag.

For mens hele Helse Fonna har vært i korona-beredskap, har køene blitt lenger og lenger.

Fra og med mandag blir aktiviteten øket gradvis innen poliklinisk behandling og operasjoner, noe Espelid er glad for.

Men han understreker at det er svært viktig at pasientene møter opp til timene sine, eller gir beskjed om de ikke kommer.

– Vi venter et stort arbeidspress framover, det må til for å få unna køen. Nettopp derfor er det viktig at pasientene møter opp som avtalt, eller gir beskjed om de ikke kommer, slik at vi kan kalle inn andre. Ingenting er verre enn å sitte der uten pasient til planlagt operasjon, seier Espelid, som forsikrer at det er trygt å komma til sykehuset.

Ekstra smitte-tiltak

– Vi har iverksatt en rekke tiltak, så pasientene kan være sikre på at de er trygge når de kommer til behandling, seier Espelid.

Blant tiltaka som er innført er at alle som skal til poliklinisk behandling får tilsendt en SMS med informasjon, og de som skal til operasjon blir oppringt i forkant.

I tillegg er det større avstand mellom stolene på venterommene, og det er tometersregel i ventesoner.

Siden det er besøksforbud og strengere adgangskontroll på sykehusene under koronapandemien, blir det anmodet om at en avgrenser tallet på hvor mange som henter og bringer pasienter.

– Helst vil vi at pasientene kommer alene, men i noen tilfelle må de ha med seg pårørende. Da ber vi om at de bare har en person med seg.

– Og så er det viktig at en møter så presist som mulig, og ikke for tidlig, slik at vi unngår at det hoper seg opp med folk i ventesonene, understreker klinikkdirektør Kjersti Tollaksen ved kirurgisk klinikk.

I likskap med Espelid er hun glad for at de nå kan ta opp mer normal aktivitet.

– Nå vil vi at de som har behov for behandling i spesialisthelsetjenesten skal få det. Og nettopp derfor er det viktig at folk møter til timene sine, eller melder fra dersom de vil utsette behandlingen, slik at vi får unna mest mulig av køen, seier Tollaksen.

Klinikkdirektør Kjersti Tollaksen understreker hvor viktig det er at pasientene møter presis til sine timer, eller gir beskjed om de ikke kan møte. Foto: Eirik Dankel, Helse Fonna

KILDE: Pressemelding fra Helse Fonna

Flere nyheter: