Menu
Onsdag døde en koronasmittet pasient ved Sofienberghjemmet. Oslo kommune ber nå pårørende ved sykehjemmene ikke å komme på besøk fram til beboerne er vaksinert. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ber pårørende ikke komme på besøk til sykehjem

Sykehjemsetaten i Oslo ber pårørende om ikke å komme på besøk fram til beboerne er vaksinert. Årsaken er smittesituasjonen på sykehjemmene.

Av NTB | 06.01.2021 17:23:55

Sosiale forhold: I perioden fra mars til september i fjor ble det registrert 506 covid-19 relaterte avvik, opplyser Sykehjemsetaten i en pressemelding onsdag.

– De aller fleste besøkende respekterer besøksreglene som er innført for å beskytte beboerne mot smitte. Likevel er det registrert 142 covid-19 avvik for brudd på besøksregler, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Det er nå smitteutbrudd på flere sykehjem i hovedstaden, noe som fører til at man ønsker å begrense besøk.

– Smittesituasjonen gjør at vi på det sterkeste anbefaler pårørende til ikke å komme på besøk fram til beboerne er vaksinert, unntatt i situasjoner som krever besøk, sier Jagmann.

Onsdag døde en koronasmittet pasient ved Sofienberghjemmet i Oslo. Det er det tredje koronarelaterte dødsfallet på sykehjemmet. Det er per nå ikke flere smittede beboere på sykehjemmet.

I pressemeldingen står det at beboerne på kommunens langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt, da snittalderen ligger på rundt 85 år – og de fleste har flere sykdommer.

I Oslo har 44 beboere på sykehjem dødd som følge av covid-19, pluss én som døde på sykehus.

(©NTB)

Flere nyheter: