Menu
Sykehuset i Haugesund
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Ber om hjelp fra pensjonerte pleiere og studenter

Sykefraværet er nå så høyt i Helse Fonna at pensjonerte sykepleiere og studenter er bedt om å hjelpe til gjennom smittekrisen.

Av Egil M Solberg | 02.12.2021 13:14:58

Koronapandemi: Er du tidligere sykepleier eller studerer du sykepleie? I Helse Fonna kan du få meningsfullt arbeid og bidra til god pleie og behandling i en vanskelig tid. Det skriver helseforetaket i en oppfordring i dag.

Høyt sykefravær og svært mange pasienter gjør at sykehusene i Helse Fonna nå har utfordringer med å fylle opp vaktlistene.

Foretaket har vært i gul beredskap siden 10. november, og det meste av
planlagt behandling er nå utsatt, for at en skal være i stand til å klare å gi hjelp til de pasientene som trenger det mest.

– Vi vet at det er mange dyktige sykepleiere som er pensjonister og som har mye å gi. Jeg håper noen av de ønsker å bidra med sin kompetanse og erfaring på sykehusene nå, sier administrerende direktør Olav Klausen i Helse Fonna.

Regjeringa forlenget nylig unnataket for avkortingsreglene for pensjonert helsepersonell til 1. juli 2022.

Det betyr at pensjonister kan komme tilbake til lønnet arbeid i helsetjenesten uten at pensjonen blir avkortet.

Klausen sier de som er interesserte vil få nødvendig opplæring og kommer til et trygt arbeidsmiljø.

Han legger likevel ikke skjul på at det er en krevende situasjon som gjør at de nå går ut og ber om hjelp fra pensjonister, studenter og sykepleiere som er i andre jobber.

– Medarbeiderne våre begynner å bli slitne, etter flere uker med ekstravakter og doble vakter. Vi har flyttet på det vi kan internt. Derfor håper vi at det er noen utenfra som kan hjelpe oss i en vanskelig situasjon. Er du student eller pensjonist, og har mulighet til å ta vakter hos oss, setter vi stor pris på om du tar kontakt. Det samme gjelder dersom det er sykepleiere som jobber med andre ting, og som kanskje kan få fri av arbeidsgiverne sine, for å jobbe på sykehuset i en periode, sier Klausen.

Flere nyheter: