Menu
Haugesund lufthavn, Karmøy
FOTO: Daniel DeNiazi

Ber kommunene kjøpe Haugesund lufthavn

Karmsund Havn er den største eier i selskapet som drifter flyplassen på Helganes; Lufthavndrift AS. Nå vil de selge aksjene.

Av Egil M Solberg | 24.02.2022 21:12:14

Flyplassdrift: Politikerne i eierkommunene må nå ta stilling til om det er en kommunal oppgave å drifte flyplassen, skriver Haugesunds avis.

Det interkommunale selskapet Karmsund Havn eies av kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Bømlo, Sveio og Bokn. Havneselskapet har brukt 15 millioner kroner på et lånefinansiert aksjekjøp i Lufthavndrift AS. I tillegg har de et garantiansvar overfor Avinor på 5,2 millioner kroner.

Nå ber de kommunene overta aksjene.

Bakgrunnen er at en eierskapskontroll konkluderer med at investeringen i flyplassen ikke er behandlet i kommunestyrene. Forvaltningsrevisjon i Haugesund viser også at Karmsund Havn IKS i sine vedtekter ikke har støtte for eierskap i flyplassen, skriver avisa.

– Avtaler og forståelser som oppnås utenfor de formelle politiske organer oppfyller ikke kravene til saksbehandling i relevant lovverk, skriver KPMG ifølge avisa.

Styret i Karmsund Havn har i brev til de seks eierkommunene derfor anbefalt at de kjøper ut Karmsund Havns sin eierandel.

 

Flere nyheter: