reklame for smiaa
Menu
Marianne Svendsen er selv mor og vil at foreldre skal ta den viktige praten om Tik Tok. Foto: Unsplash/Privat

Ber foreldre om å snakke med barna sine

Marianne Svendsen fra Karmøy, mener det er viktig å prate mye om bruken av blant annet Tik Tok hjemme.

Av Daniel DeNiazi | 15.09.2020 07:40:20

Sosiale medier: – Vi snakker ofte om nettvett og hva vi må være forberedt på når vi er på internett, sier Svendsen til Radio Haugaland.

Hun mener at det å ha en åpen dialog i hjemmet om nettvett både forebygger ubehagelige hendelser , men også gjør barna trygge på å snakke om de har sett noe som er vanskelig eller ekkelt .

Svendsen mener at 13 års aldersgrense gjenspeiler at mange av innleggene som blir lagt ut på Tik Tok er ufiltrerte.

Tik Tok er et sosialt nettverk, bedre kjent som danseapplikasjon, hvor man kan dele korte videoer med sang-miming, humor og andre talenter.

Appen ble utviklet av det kinesiske IT-selskapet ByteDance, som i ettertid har fått stor suksess rundt om i verden.

Barn helt ned i femårs-alderen tar i bruk appen.

– Mye av det som blir lagt ut, kan skape frykt og redsel hos barn. Vi må skåne våre barn for mye av det som ligger på Tik Tok og andre sosiale medier ved å snakke om nettvett.

Svendsen forteller at hun har sett en rekke ufiltrerte innlegg selv med begrenset Tik Tok-bruk.

– Det er skremmende å se for meg som mor. Svendsen mener at mange foreldre bør skaffe kunnskap om hva som finnes på appen. Det er ikke lett å holde kontrollen, når det er et hav av innlegg daglig.

Hun mener det er viktig å snakke ofte og åpent om hvordan man skal håndtere diverse sosiale medier.

– Det er viktig at man gir rom til å snakke med barna sine om nettvett og bruke god tid til dette. Bare praten i seg selv er et av de viktigste forebyggende tiltakene vi kan gjøre.

– Jeg brenner for at barna skal være trygge på å snakke åpent med oss voksne hvis de ser eller får tilsendt noe ubehagelig på sosiale medier.

–  Som mor vil jeg skåne barna mine, men samtidig gjøre de godt rystet for en verden man ikke alltid har kontroll over. Dette gjøres ved åpen dialog, sier hun.

Flere nyheter: