Menu
Da Sian avsluttet sin forrige demonstrasjon i Oslo i august i fjor, endte det med bråk og hærverk i Oslos gater. Foto: Geir Olsen, NTB

Ber folk holde seg unna Sian-demonstrasjon i Oslo

Antirasistisk Senter (ARS) oppfordrer folk til å holde seg unna demonstrasjonene mot Sian Oslo lørddag.

Av NTB | 08.05.2021 04:09:30

Krig og konflikter: – Mobilisering trengs, men nå trengs også smittevern, sier leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter til Klassekampen.

På frigjøringsdagen 8. mai, holder den islamfiendtlige gruppa Stopp islamiseringen av Norge (Sian) markering foran Stortinget mot det de kaller «Islams krig mot Norge».

Det er varslet to motdemonstrasjoner. En fra gruppen «Oslo mot rasisme» og en annen organisert av Antirasistisk Senter og 14 ulike organisasjoner, fagforeninger og partier.

Steen kommer med en generell oppfordring til demonstranter om å ikke la seg provosere av Sian.

– Vi står sammen i tydelig motstand mot hatet, men vi skal ikke la oss trekke inn i spillet til Sian, sier ARS-lederen.

Da Sian sist demonstrerte foran Stortinget i august i fjor, endte det med vold, hærverk og arrestasjoner. Stabssjef Harald Nilssen i Oslopolitiet sier de har god dialog med Antirasistisk Senter, men at de ikke har oppnådd dialog med den andre arrangøren. De er forberedt på uro.

– Sian-markeringer har en historie med opphetet stemning. Vi er ikke uforberedt dersom det skulle bli uroligheter, sier Nilssen.

(©NTB)

Flere nyheter: