Menu
Karim Benzema feirer med Vinícius Júnior i Real Madrids seier borte mot Chelsea i mesterligaen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Benzemas trippel ga Real-overtak: – Magisk kveld

Karim Benzema fortsatte toppformen med hattrick i Real Madrids 3-1-seier borte mot tittelforsvarer Chelsea i den første av to Champions League-kvartfinaler.

Av NTB | 06.04.2022 23:34:31

Sport: Med triumfen koblet de hvitkledde fra Spania grepet foran neste ukes returkamp på Santiago Bernabéu. Der må Chelsea ut på scoringsjakt.

Før hvilen gjorde Benzema sine to første mål med hodet med få minutters mellomrom. Da viste franskmannen i regnskyllet i London hvordan perfekte headinger skal utføres. Samme mann la på til 3-1 etter at vertenes målvakt Édouard Mendy feilet totalt med å spille ballen til Antonio Rüdiger.

Scoringen kom like etter sidebytte. Chelsea jaget desperat en viktig redusering, men fikk ikke flere nettkjenninger enn den Kai Havertz stanget inn på tampen av første omgang.

– Dette var en magisk kveld. Vi kom hit for å vinne og vise at vi er Real Madrid. Det fungerte godt for oss. Vi spilte bra fra første til siste minutt, sa Benzema til Movistar etter seieren.

– Alle tre var viktige, men jeg er mest glad for at jeg scoret det tredje. Jeg bommet på en stor sjanse i første omgang, og den tenkte jeg mye på, la han til.

Han lurte seg bak ryggen til Thiago Silva og sendte ballen i en bue i motsatt hjørne. Chelsea ble nådeløst straffet og skjønte knapt hva som hadde truffet dem. Vertene hadde kommet bra i gang, men klarte ikke å stoppe Benzemas smarte løp.

Stamford Bridge-publikummet trodde på et comeback da Havertz brukte hodet til å redusere på Jorginhos presise innlegg i det 40. minutt. I stedet skulle starten på andre omgang bli en gedigen nedtur.

Med onsdagens mål er han kun ett bak Bayern München-stjernen Robert Lewandowski (12) øverst på toppscorerlista denne mesterligasesongen.

– Benzema var fantastisk. Vi har et forsprang, men tirsdag blir det en annen kamp. Chelsea er regjerende mester av en grunn, sa Real-trener Carlo Ancelotti til BT Sport.

Italieneren rakk akkurat oppgjøret i tide etter nylig å ha testet positivt på korona. Han fikk det gjensynet med gamleklubben han ønsket seg. Ancelotti ledet Chelsea mellom 2009 og 2011.

I fjor vant Chelsea 3-1 sammenlagt over Real Madrid i semifinalen. Nå ligger europacupens mestvinnende lag an til å få revansj.

Real Madrid tok ledelsen i det 21. minutt. Fra langt hold satte Benzema hodet på en ball fra Vinícius Júnior og styrte den bak Mendy. Storscoreren brukte kort tid etter pannebrasken på Luka Modrics innlegg.

Benzema snappet ballen etter Mendy-tabben og kunne trille den inn i et åpent mål. Med det fullførte han sitt andre strake hattrick i Champions League. Det var 34-åringens trippel som ga Real-seier 3-1 i returmøtet med Paris Saint-Germain og avansement i åttedelsfinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: