Menu
Real Madrid-spillerne kunne juble for ny seier. Foto: Francisco Ubilla / AP / NTB

Benzema fikset Real-seier – satte fransk scoringsrekord

Vinicius Junior og Karim Benzema scoret da Real Madrid fortsatte ferden mot ligagullet i spansk fotball mandag. Mallorca ble slått 3-0 på bortebane.

Av NTB | 14.03.2022 23:10:20

Sport: Scoringene som skilte lagene kom etter pause. Ti minutter ut i annen omgang vant Real Madrid ballen i god posisjon, og Karim Benzema spilte lagkamerat Vinicius fri foran mål. Alene med keeper var brasilianeren iskald.

Scoringen var 21-åringens 14. i den spanske ligaen denne sesongen.

Mallorca-spillene protesterte i etterkant av målet og mente tilsynelatende at Real vant ballen på ureglementert vis, men fikk ikke gehør av dommer Jose Maria Sánchez Martínez.

Rett i forkant av 1-0-scoringen var det for øvrig Real-manager Carlo Ancelotti som var oppbrakt over en avgjørelse fra kamplederen. Italieneren ble belønnet med gult kort.

Et snaut kvarter før full tid fastsatte Benzema resultatet til 2-0 på straffe. Målet var hans 412. i karrieren. Det er fransk rekord. Thierry Henry endte sin innholdsrike karriere på 411, melder nyhetsbyrået AFP.

Deretter sørget Benzema for å pynte på egen statistikk med ytterligere ett mål.

Seieren betyr at Real har ti poengs luke til Sevilla på toppen av tabellen i spansk fotball. Barcelona er serietreer og følger ytterligere fem poeng bak.

Kommende helg møtes nettopp Real Madrid og Barcelona til storkamp.

(©NTB)

Flere nyheter: