reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) jobber denne helgen med å bestemme hvilke nye koronatiltak som skal innføres for å begrense den økende smitten. Foto: Lise Åserud / NTB

Bent Høie: – Den mest alvorlige situasjonen siden mars

Munnbind-påbud på kjøpesentre og avlyste bryllup og konfirmasjoner er blant tiltakene regjeringen og byrådslederne i Oslo og Bergen nå vurderer, erfarer TV 2.

Av NTB | 25.10.2020 05:23:12

Politikk: I Oslo kan munnbind-påbudet i kollektivtrafikken bli utvidet til å gjelde hele døgnet og uavhengig av om man tror det er mulig å overholde en meters avstand. Oslo-byrådet vurderer også om det skal innføres et påbud om munnbind på kjøpesentre, ifølge TV 2.

– Vi står foran den mest alvorlige situasjonen nå med å snu smitten siden mars, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til TV-kanalen.

Regjeringens største bekymring er smitte i private hjem og i selskap, sier helseministeren.

– Et av de stedene smitten skjer mest nå er på private sammenkomster med folk du kjenner, enten det er hjemme eller på offentlige steder. Da ser vi at det er vanskelig å holde reglene, og ofte mange som blir smittet eller havner i karantene, sier Høie.

I helgen jobber han sammen med Helsedirektoratet med å bestemme hvilke nasjonale tiltak mot koronaviruset som regjeringen skal iverksette i begynnelsen av neste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: