Menu
Primoz Roglic forsvarte ledertrøya i Vuelta a España. Foto: Alvaro Barrientos, AP / NTB

Bennett vant Vuelta-etappe med perfekt timet spurt

Sam Bennett timet spurten perfekt og vant fredagens etappe i Vuelta a España. Jasper Philipsen ledet klart på oppløpet, men ble passert rett før målstreken.

Av NTB | 23.10.2020 17:38:19

Sport: Philipsen fra UAE Emirates-laget startet spurten tidlig og fikk et klart forsprang. Han så en stund ut til å skulle beholde ledelsen helt til mål, men Bennett kom som en rakett på de siste 100 meterne, og den irske Deceuninck-Quickstep-rytteren kunne juble for en ny spurtseier.

– Han fikk så stor luke at jeg ikke trodde jeg kom til å ta ham igjen, men så fikk jeg virkelig opp farten, og jeg aksellererte fortsatt da jeg passerte mål, sa Bennett, som vant med trekvart sykkellengde.

Han sa at opptakten til spurten ikke gikk etter planen, men skrøt veldig av hjelpen han fikk av lagkameratene.

– De var der alle sammen akkurat da vi trengte dem, og de gjorde en helt fantatisk jobb, sa han.

Dermed er det blitt irsk triumf i Vueltaen to dager på rad. Torsdag seiret Dan Martin.

Det var ingen betydelige endringer i sammendraget på en dag med en flat etappe. Primoz Roglic beholder ledertrøya. Han er fem sekunder foran Martin og 13 foran Richard Carapaz.

– Det blåste en del, men vi hadde medvind, så etappen gikk veldig fort. Jeg var ganske nervøs noen ganger, særlig de siste to milene var suprerraske og litt skumle. Heldigvis gikk alt som det skulle. Laget mitt gjorde en god jobb med å beskytte meg, og det blir en dag til i rød trøye, sa Jumbo-Visma-rytteren.

Lørdag venter en langt tøffere etappe med flere kategoriserte stigninger.

(©NTB)

Flere nyheter: