reklame for Utvik Autoservice
Menu
Andrine Benjaminsen var overlegen på NM-sprinten i orientering fredag. Foto: Ivar Haugen, Norges Orienteringsforbund / NTB

Benjaminsen suveren på NM-sprinten i Haugesund

Andrine Benjaminsen var knusende overlegen på kvinnenes NM-sprint i orientering fredag. Henry McNulty tok gullet blant mennene.

Av NTB | 25.09.2020 19:08:18

Sport: – Jeg åpnet litt rolig og kom bra inn på kartet. Etter hvert følte jeg også at jeg kunne øke farten. Jeg er godt fornøyd, sa Benjaminsen etter å ha slått nærmeste konkurrent Ingeborg Eide med over ett minutt.

– Jeg har satset litt sprint i år, men da det ikke ble noe sprint-VM i sommer la jeg det litt bort.

Lillomarka-løperen tok sitt tredje individuelle NM-gull i høst. Bronsen gikk til veteranen Marianne Andersen.

McNulty slo Håkon Jarvis Westergård med ti sekunder i mennenes sprint. Bækkelaget-løperen er fra Australia, men har bodd i Norge de tre siste årene. I fjor ble det bronse i NM.

– Det var komplekst i starten, men jeg følte at jeg løste det bra. Etter hvert ble det noen lengre strekk hvor jeg fikk bra ro i orienteringen, men på langstrekkene hadde jeg nesten hele tiden en følelse av at jeg burde løpt fortere, sa McNulty.

Håvard Sandstad Eidsmo ble nummer tre.

Lørdag er det ny NM-sprint, da i utslagsformat. Søndag avsluttes NM-helgen i Haugesund med sprintstafett.

(©NTB)

Flere nyheter: