fbpx
Menu
Nicklas Bendtner er ferdig i Rosenborg etter to år. Han er klar for FC København. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Bendtner klar for FC København

Superligaklubben FC København henter Nicklas Bendtner fra Rosenborg. Angriperen har skrevet under på en halvårskontrakt med Ståle Solbakkens klubb.

Av NTB | 03.09.2019 01:06:22

Sport: Det er FC København som opplyser at de har hentet dansken hjem fra Norge. Veteranen deltar i sin første FCK-trening onsdag. Etter økta blir det holdt et pressemøte med Bendtner og FCK-trener Ståle Solbakken.

– Jeg skal gjøre alt i min makt for å gripe sjansen de neste månedene. Jeg er overhodet ikke lei av fotball. Jeg er mer sulten og motivert enn noen gang før, sier spissen på sin Instagram-profil.

– Når man ser på hans kampform, er det en spiller som uansett ikke ville kunne hjelpe oss i noen måneder, sa nordmannen til Ekstra Bladet da.

FCK har stått i en spisskrise etter at Dame N’Doye fikk en skade og nå mister høstsesongen fordi han må operere. N’Doye var i kjempeform før skaden og hadde scoret fire mål på seks kamper.

Bendtner kom til Rosenborg foran 2017-sesongen og gjorde en bra debutsesong på Lerkendal. Da ble han toppscorer i Eliteserien med 19 mål og gjorde også en god figur ute i Europa.

Denne sesongen har ikke dansken spilt for Rosenborg siden 0-3-tapet for Molde i slutten av april. Han står med fem kamper og null mål i Eliteserien denne sesongen. Han deltok heller ikke i Rosenborgs dobbeltoppgjør mot Dinamo Zagreb i mesterligakvalifiseringskampene.

Dansken har også fortid i storklubber som Arsenal og Juventus.

Signeringen skjer under to uker etter at Solbakken avfeide at noe slikt var på trappene.

I fjor var prestasjonene svakere, og utenomsportslige kontroverser har også skapt trøbbel for dansken. Før årets sesong ble Bendtner dømt til 50 dagers fengsel for den mye omtalte voldsepisoden i fjor høst. Straffen måtte ha sone med fotlenke hjemme i leiligheten sin i København.

(©NTB)

Flere nyheter: