fbpx
Menu
Det kan bli dyrt for Belgias tidligere konge, dersom han fortsetter å nekte å la seg DNA-teste. En kvinne hevder at hun er hans datter, men kong Albert II har i flere år nektet å avgi en DNA-prøve. Foto: Frederic Sierakowski / AP / NTB scanpix

Belgias ekskonge Albert bøtelegges i pikant farskapssak

Belgias tidligere kong Albert II er dømt til å betale 5.000 euro for hver dag han nekter å la seg DNA-teste i forbindelse med en pikant farskapssak.

Av NTB | 16.05.2019 17:19:22

Kuriosa og kjendiser: En kvinne ved navn Delphine Boel har i mange år forsøkt å bevise at den tidligere monarken er hennes biologiske far, og belgiske aviser har skrevet om påstandene i en årrekke.

Albert har aldri benektet påstanden offentlig, men har hele tiden nektet å avgi DNA-prøver til tross for at en belgisk rett beordret han til å gjennomføre en test i oktober i fjor.

Nå har en ankedomstol bestemt at 84-åringen må punge ut 5.000 euro, eller 49.000 kroner, hver dag fram til han går med på å avgi en slik prøve.

Albert var Belgias konge fra 1993 til 2013, da han abdiserte på grunn av helsemessige årsaker. Han ga tronen videre til sin sønn Philippe.

(©NTB)

Flere nyheter: