Menu
I London innføres det nå enda strengere koronatiltak etter funn av en ny og mer smittsom variant av viruset. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Belgia slutter seg til innreisenekt for reisende fra Storbritannia

Belgia stanser søndag alle flygninger og tog fra Storbritannia, der det er oppdaget en ny variant av koronaviruset. Norge vurderer behovet for tiltak.

Av NTB | 20.12.2020 12:38:36

Medisin og helse: Søndag forbød også Nederland alle flygninger fra Storbritannia.

Det er funnet over 1.000 tilfeller av den nye varianten. Etter flere møter i regjeringen fredag kveld og lørdag kunngjorde Storbritannias statsminister Boris Johnson nye smitteverntiltak i London i regionen Sørøst-England. Det betyr i praksis så godt som full nedstengning.

Den nye varianten kan være opp til 70 prosent mer smittsom enn det vanlige koronaviruset.

Storbritannias helseminister Matt Hancock har opplyst at den nye virusvarianten var kommet ut av kontroll. Han ber alle som befinner seg i de rammede områdene, om å oppføre seg som om de har viruset.

I Danmark er det funnet ni tilfeller av den nye varianten, og i Nederland ett.

Norske helsemyndigheter vurderer nå ytterligere innstramminger for å unngå at den nye virusvarianten i Storbritannia sprer seg i Norge.

– Det er viktig at vi handler raskt for å prøve å unngå at denne virusvarianten kommer til Norge og spres videre innenlands her i Norge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

– Det er viktig at alle som har ankommet fra Storbritannia de siste 14 dager etterlever karantenereglene. Vi har strenge innreisetiltak, men vurderer nå om det er nødvendig å sette inn ytterligere tiltak, legger han til.

For å begrense den nye varianten så mye som mulig har den nederlandske regjeringen besluttet å stanse alle flygninger fra Storbritannia fra søndag foreløpig fram til 1. januar.

(©NTB)

Flere nyheter: