Menu
Utenriksdepartementet har fått mange henvendelser fra bekymrede nordmenn, som ønsker å reise ut av Sør-Afrika. Foto: Lise Åserud / NTB

Bekymrede nordmenn kontakter UD om utreise fra Sør-Afrika

Utenriksdepartementet har fått mange henvendelser fra bekymrede nordmenn som ønsker å reise ut av Sør-Afrika.

Av NTB | 28.11.2021 10:00:59

Økonomi og næringsliv: Departementet opplyser til TV 2 at 250 personer har gitt beskjed om at de befinner seg i enten Sør-Afrika eller et av nabolandene.

Foreløpig har ikke norske myndigheter kommet med en lik oppfordring som svenskene. Lørdag ba Sveriges ambassadør i Sør-Afrika, Håkan Juholt, alle svenske borgere om å forlate landet umiddelbart på grunn den nye koronavarianten omikron.

– Vi innførte nye reiseråd på fredag, hvor vi fraråder alle reiser til Sør-Afrika. Foreløpig råder vi ikke nordmenn til å forlate landet umiddelbart, sier departementets pressetalsperson Ane Haavardsdatter Lunde.

Rådene UD har gitt til nordmenn i de afrikanske landene, er å følge de lokale smittevernrådene og følge utviklingen nøye i internasjonale medier.

– Alle oppfordres til å registrere seg i appen Reiseklar. Da kan vi gi dem oppdatert informasjon fra norske myndigheter hvis situasjonen endrer seg, sier Haavardsdatter Lunde.

De får mange henvendelser fra bekymrede nordmenn som ønsker å reise ut.

– Da råder vi dem til å kontakte sine forsikringsselskap om hvordan de kan reise hjem og dekke utgifter, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: