Menu
Veton Berisha forlater Viking til fordel for svenske Hammarby. Foto: Carina Johansen / NTB

Bekreftet: Veton Berisha klar for Hammarby

Veton Berisha forlater norsk fotball for spill i Hammarby. Viking selger dermed sin kaptein og toppscorer, melder flere norske medier.

Av NTB | 23.07.2022 10:20:43

Sport: Etter at Berisha returnerte til Viking fra Brann i januar 2020, har han vært klubbens soleklare toppscorer med 51 mål på 75 kamper i serie og cup.

I 2021 endte måltyven med 22 scoringer på 28 kamper og hjalp Viking til å sikre en sterk 3.-plass i Eliteserien. Denne sesongen scoret spissen åtte mål på tolv ligakamper før han pådro seg en lårskade i midten av juni.

I Hammarby kommer Berisha til å erstatte Astrit Selmani, som mandag ble solgt til Hapoel Beer-Sheva i Israel.

Angrepsspilleren er blitt enig om 4,5 årskontrakt.

– Hammarby står for en fotball jeg vil spille, uttaler Berisha ifølge TV 2.

Nettavisen skriver at stockholmsklubben var interessert i å kjøpe Berisha tidligere i vår og la inn et bud i overkant av 10 millioner kroner. Det takket Viking nei til, men tonen ble en annen da Hammarby i sommer doblet summen.

Vikings spillergruppe skal ha blitt informert om salget av Berisha foran torsdagens bortekamp mot tsjekkiske Sparta Praha i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen. Der fikk rogalendingene med seg et sterkt 0-0-resultat foran neste ukes returoppgjør.

Hovedstadslaget ligger på 4.-plass i Allsvenskan, fire poeng bak Per-Mathias Høgmos Häcken på toppen av tabellen.

Elleve norske spillere har spilt for Hammarby tidligere. Senest var Mats Solheim, som spilte der fra 2015 til 2020.

I november 2019 kjøpte Zlatan Ibrahimovic seg inn i klubben. Han sikret seg en firedel av aksjene.

På det tidspunktet var den svenske superspissen klubbløs og flørtet med muligheten om å spille med Hammarbys grønne og hvite drakt. En måned senere signerte han for Milan, der det virker som 40-åringen kommer til å spille ut karrieren.

Fredag formiddag bekreftet Vikings sportssjef Erik Nevland til Nettavisen at Berisha kun var formaliteter unna å bli Hammarby-spiller.

Hammarby hører til i Stockholm og har et snitt på nesten 27.000 tilskuere denne sesongen. Laget ledes av tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes, som tok over treneransvaret før inneværende sesong. Han etterfulgte Milos Milosevic, som fikk sparken etter sin flørt med Rosenborg i vinter.

(©NTB)