Menu
Kjetil Haug drar fra Vålerenga til Toulouse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Bekreftet: Vålerenga-keeper Haug klar for Toulouse

Målvakten Kjetil Haug er klar for den franske klubben Toulouse. Vålerenga må på jakt etter en ny førstekeeper.

Av NTB | 28.06.2022 10:16:43

Sport: Oslo-klubben bekrefter overgangen på sitt nettsted tirsdag.

24-åringen tok over som Vålerenga-keeper etter at Kristoffer Klaesson gikk til Leeds i juli 2021. Nå er det Haug som får oppfylt utenlandsdrømmen.

Han har signert en treårskontrakt.

– Det er en fantastisk mulighet som enhver fotballspiller drømmer om. Det er synd å skulle forlate denne fantastiske klubben, og ikke minst supporterne som har hjulpet meg og stått bak meg på veien. De har gjort det enkelt for meg å prestere, og det har nå blitt betalt med en overgang til Toulouse, sier Haug.

– Det er en fantastisk mulighet for Kjetil, og er takket være iherdig jobbing. Han har ikke stått over en eneste treningsøkt siden han kom hit i 2020, og nå skal han spille mot Messi & co. Det er utrolig morsomt, sier Østby.

Mandag var Haug på medisinsk sjekk i Frankrike, etter å ha spilt for Vålerenga mot Odd søndag. Han kom til Vålerenga fra Sogndal i 2020, og siden den gang har sisteskansen voktet buret 34 ganger i serie og cup.

Vålerenga gikk på sin sjuende strake kamp uten seier søndag. Laget ligger på 14.-plass i Eliteserien med 12 kamper spilt.

Som følge av Haugs exit står Oslo-klubben igjen med keeperungguttene Magnus Sjøeng og Storm Strand-Kolbjørnsen i A-stallen. Sportssjef Joacim Jönsson har varslet at laget prøver å sikre seg et nytt førstevalg.

– Ambisjonene er å spille, og å gå rett inn som førstekeeper. Jeg har sittet nok på benken de siste fire-fem årene, så planen er å gjøre akkurat det samme som jeg gjorde her bare fra start av, sier han.

Ruben Gabrielsen spilte for Toulouse inntil for kort tid siden. Han forlot tidligere i år den franske klubben til fordel for spill i Austin FC i USA.

Vålerengas mangeårige keepertrener Gjermund Østby gleder seg over eventyret eleven nå tar fatt på.

Toulouse rykket opp til den franske toppserien sist sesong. Franskmannen Philippe Montanier er klubbens trener. Haug håper å overbevise ham fra start av.

(©NTB)