Menu
Claudio Ranieri er ferdig som manager i Watford. Foto: Owen Humphreys/PA via AP / NTB

Bekreftet: Ranieri sparket som Watford-trener

Trenerveteranen Claudio Ranieri er ferdig som manager i Premier League-klubben Watford.

Av NTB | 24.01.2022 19:21:26

økonomi og næringsliv: Det bekrefter klubben på Twitter mandag. Flere britiske medier, blant dem The Athletic og Daily Mail, meldte tidligere mandag kveld at italieneren hadde fått sparken.

Dermed ble etter alle solemerker 0-3-tapet for Norwich sist fredag dråpen som fikk begeret til å renne over for Watford-ledelsen.

– Klubbens styre anerkjenner Claudio som en mann med høy integritet og ære, som alltid vil bli respektert her på Vicarage Road for innsatsen han la ned for å lede laget med verdighet, heter det i en uttalelse.

– Styret mener imidlertid at med nesten halvparten av Premier League-kampanjen igjen, vil et skifte i hovedtrenerstillingen nå gi en ny manager tilstrekkelig med tid til å jobbe med laget for å oppnå det umiddelbare målet om å beholde Premier League-plassen, skriver klubben videre.

Opp til Norwich på trygg grunn skiller det samtidig bare to poeng.

Claudio Ranieri ble hentet inn som ny Watford-manager i oktober i fjor. Han erstattet da Xisco Munoz. På det tidspunktet lå klubben på 15.-plass i Premier League. Siden har ikke poengfangsten økt.

Watford har nå tapt sju av sine åtte siste kamper i ligaen. Den forrige seieren kom mot Manchester United hjemme på Vicarage Road i november.

Italieneren er den femte manageren som får sparken i Watford siden september 2019. De øvrige er Quique Sanchez Flores, Nigel Pearson, Vladimir Ivic og nevnte Munoz.

Den italienske trenerveteranen har ledet en lang rekke klubber i sin svært innholdsrike karriere. Han skapte store overskrifter da han førte Leicester til en særdeles overraskende Premier League-tittel i 2016.

Watford har bare Burnley bak seg på Premier League-tabellen etter 20 spilte kamper. Tabelljumboen har i tillegg to kamper tilgode på Joshua King & co. Det gjør klubbens posisjon ytterligere utsatt.

Under Ranieris ledelse har Watford lidd nederlag 11 av 14 kamper i Premier League.

(©NTB)