Menu
Markus Henriksen i aksjon mot Malta. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Bekreftet: Markus Henriksen på lån til Bristol City

Etter flere måneder i fryseboksen i Hull er Markus Henriksen klar for Bristol City. Nordmannen lånes ut til nivå to-klubben ut sesongen.

Av NTB | 31.01.2020 23:00:55

Sport: Henriksen har ikke spilt for Hull denne sesongen og har kun fått kamptrening på høyt nivå i EM-kvalifiseringskampene til Norge. Utenom det har han spilt for Hull sitt U23-lag.

Nordmannen fikk beskjed i august at han ikke var en del av Grant McCanns planer, og han har den siste tiden trent med Rosenborg. Trønderen var kaptein for Hull i 2018/19-sesongen.

Nå skal han spille for Bristol City ut sesongen. Det bekreftet klubbene fredag kveld.

– Det er en flott klubb som spiller fin fotball. Jeg gleder meg veldig. Da jeg hørte at de var interesserte ble jeg veldig giret. Jeg ser veldig fram til denne utfordringen, sier Henriksen i et intervju publisert av hans nye klubb på Twitter.

– Jeg har trent mer enn noen gang. Jeg kan gjøre det fordi jeg vet at jeg ikke skal spille kamper. Når det skjer noe, forhåpentligvis i januar, må jeg være klar til å gå rett i et lag uansett hvor det blir, sa han.

Bristol City spiller i mesterskapsserien (nivå to) og ligger på 6.-plass med 47 poeng etter 29 kamper. De møter QPR lørdag.

– Det er to eller tre klubber som er veldig interesserte i Markus, sa McCann torsdag.

Henriksen har greid å forsvare landslagsplassen på tross av mangelen på spilletid, men han sa til NTB under siste landslagssamling at han jobbet hardt for så snart som mulig å finne en klubb der han får spille.

(©NTB)

Flere nyheter: