Menu
Harald Østberg Amundsen (t.v.) og de andre norske langrennsstjernene skal gå verdenscuprenn på Beitostølen før jul. Foto: Geir Olsen / NTB

Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren

Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong.

Av NTB | 18.05.2022 20:16:03

Sport: Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009.

Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på Lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund.

– Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss. Planen er at vi skal ha flere felles nøkkelpersoner på flere områder, og at vi oppretter en samlet organisasjon for begge rennhelgene, sier arrangørene Per Olav Andersen (Lillehammer) og Erik Østli (Beitostølen).

Norges langrennssjef Espen Bjervig gleder seg også over at det blir verdenscuprenn på Beitostølen.

– Dette passer oss bra. Vi får vi flere renn på hjemmebane med nasjonal kvote. Dette betyr at flere av våre beste får internasjonal matching på det øverste nivået. For lagene blir det også mindre reising totalt sett.

(©NTB)

Flere nyheter: