reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Tusenvis av beboere ved Xinfadi-markedet i Beijing testes nå for koronavirus. Så langt er 183 personer i Beijing smittet i et nytt virusutbrudd konsentrert rundt markedet. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix

Beijings koronautbrudd kan stamme fra Europa

Mens antallet nye smittede i Beijing nærmer seg 200, viser en analyse av de nye virustilfellene likhetstrekk med europeiske varianter.

Av NTB | 19.06.2020 11:04:14

Vitenskap og teknologi: – Virusvarianten er eldre enn de som nå sirkulerer i Europa, opplyser Zhang Yong ved Kinas senter for sykdomskontroll og forebygging i en rapport.

Zhang mener dermed det kan være mulig at viruset har fulgt med frosne matvarer fra Europa solgt på Xinfadi-markedet sørvest i Beijing, hvor mange av de nye tilfellene er konsentrert.

Spor av viruset har blant annet blitt funnet på skjærebrett på markedet.

En professor ved universitetet i Hongkongs folkehelseinstitutt advarer likevel mot å trekke forhastede konklusjoner om virusets reiserute og sier det allerede kan være for sent å finne ut hva som er kilden til det nye utbruddet.

Siden forrige uke er det bekreftet 183 nye smittede i Beijing. Totalt er 293 personer i Kina nå syke med korona, det høyeste antallet siden starten av mai.

Nå testes tusenvis av beboere rundt Xinfadi-markedet for smitte, mens flere områder igjen har blitt stengt ned.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: