Menu
Problemer med en kjøreledning gjorde at to tog ble stående fast i Romeriksporten mandag formiddag. Foto: Ørn Borgen / NTB

Begge togene som sto fast i Romeriksporten dratt ut

To passasjertog med flere hundre passasjerer sto fast i timevis i Romeriksporten mandag. Begge togene er nå ute av tunnelen.

Av NTB | 12.12.2022 13:07:06

Økonomi og næringsliv: – Vi forstår veldig godt at det er ubehagelig og frustrerende for alle passasjerene, som har sittet om bord i to strømløse tog i tunnelen siden rundt 08:30 i dag, sier konserndirektør for Drift og teknologi, Sverre Kjenne, i en pressemelding.

Feilen oppsto ved 8.30-tiden da en kjøreledning falt over et tog. I 9-tiden ble tunnelen helt stengt. Da sto to passasjertog – et Vy-tog og et flytog – fast inne i tunnelen, uten strøm.

Til Romerikes Blad, som først skrev om saken, opplyste Vy at det var rundt 500 passasjerer på deres tog som satt fast i tunnelen.

Det første toget som ble hentet ut var flytoget. Det ble dratt ut i 12-tiden.

– Vi har jobbet så raskt vi kan for å få dem ut av tunnelen, men å sikre både tog og kjøreledning tar tid når strøm er på avveie, sier Kjenne.

Nå går Bane Nor i gang med å se på skadeomfanget for å reparere kjøreledningen som falt ned.

Hendelsen førte til store forsinkelser i togtrafikken, og Bane Nor skriver at trafikken tynnes ut i Oslo-området og kjører Hovedbanen mellom Oslo og Lillestrøm, men med innstillinger og forsinkelser.

– Høyttaleren virker ikke, det er stille, men ikke kaldt. Det tar lang tid og skjer veldig lite, men de ansatte holder oss oppdatert, sier Martin Ekberg til avisen. Han er en av passasjerene som satt fast i tunnelen.

Ifølge NRK var det rundt 350 passasjerer på Flytoget som gikk fra Gardermoen klokken 8. I over tre timer satt passasjerene fast uten strøm eller toaletter.

Passasjerer NRK har snakket med forteller at de var både tissetrengte og tørste. Noen var også litt engstelige.

Mandag har det vært problemer både på Gardermobanen og Østfoldbanen. På Gardermobanen er det strømproblemer mellom Oslo S og Lillestrøm, mens det på Østfoldbanen er feil ved en sporveksel som fører til forsinkelser og innstillinger. Bane Nor opplyser at de jobber med å rette feilene.

I mange timer var passasjerene usikre på hvor lenge de måtte bli værende i tunnelen.

Flere nyheter: