reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ammoniakkfabrikken ved Yaras gjødselproduksjonsanlegg på Herøya i Porsgrunn måtte stenges ned etter at det oppstå strømutfall som følge av varmgang i kabler hos Ineos Rafnes på den andre siden av Frierfjorden natt til søndag. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bedrifter måtte stenges ned etter varmgang på Herøya

Kjemikalieanlegget til Ineos Rafnes i Bamble og Yaras anlegg på Herøya i Porsgrunn måtte stenge ned etter at det oppsto varmgang i kabler og strømutfall.

Av NTB | 15.03.2020 05:01:58

Økonomi og næringsliv: Befolkningen i området rundt de store industriområdene på begge sider av Frierfjorden fikk natt til søndag se uvanlig kraftig fakling som følge av at alarmen gikk over hele området. Det hadde oppstått varmgang i noen kabler hos kjemikalieprodusenten Ineos Rafnes, noe som førte til strømutfall og en uforutsett stans i ammoniakkfabrikken til Yara på den andre siden av fjorden.

Industrivernet på Herøya ble mobilisert og de sivile nødetatene rykket ut på alarmen. Ettersom industrianleggene ble stanset og måte kjøles, måtte overskudd av gass i fabrikken brennes ved fakling.

– Det er også foretatt gassmåling i aktuelle områder som bekrefter at det ikke har vært utslipp av gass. Hendelsen medfører således ingen fare for innbyggerne. Politiet understreker at om det hadde oppstått en faresituasjon for innbyggerne, ville nødvendig varsling blitt foretatt, skriver Sørøst politidistrikt om hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: