Menu
Fagdirektør i FHI, Frode Forland. Her er han under en pressebrifing med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om koronavirus-situasjonen i Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Bedrifter innfører hjemmekontor

Flere bedrifter på Haugalandet og i Sunnhordland har i dag besluttet å innføre en ordning med hjemmekontor inntil videre, under det pågående virusutbruddet.

Av Egil M Solberg | 12.03.2020 22:15:02

Koronakrise: Hele administrasjonen i Kværner som har muligheten for å jobbe hjemme ifra, skal ikke møte på jobb fra og med fredag, opplyser kommunikasjonssjef i Kværner, Odd Naustdal til Stord24.

– Dette gjør vi for å bidra til å avgrense risiko for smitte av koronaviruset. Det er et av tiltakene som vi ser at kan ha en effekt, opplyser han til avisa.

Radio Haugaland har i løpet av dagen fått meldinger fra flere lokale bedrifter både på haugalandet og i Sunnhordland som opplyser at innfører lignende tiltak.

Anmodningen om å være med på en nasjonal dugnad for å avgrense smittet er noe virksomhetene umiddelbart har respondert på.

– Jeg er overbevist om at befolkningen vil følge anmodningene og restriksjonene som blir innført uten behov for vakthold, sa kommunaldirektør Ole Bernt Thorbjørnsen til Radio Haugaland i ettermiddag.

Det er imidlertid en rekke usikkerhet knyttet til en rekke virksomheter i forhold til hvem som kan holde åpent og hvem som må stenge og under hvilke forutsetninger de eventuelt kan drive videre under denne krisen.

Alle som har spørsmål må kontakte kommunene fortløpende. Det kan være vanskelig å komme gjennom på telefonen i perioder med stor trafikk.

Flere nyheter: