Menu
*politi
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Bedrift evakuert etter utslipp av svovelsyre

Brannvesenet måtte ta seg inn i en bedrift på Vormedal på Karmøy iført verneutstyr etter at virksomheten måtte evakueres i formiddag. Årsaken skal være utslipp av giftig og etsende svovelsyre.

Av Egil M Solberg | 12.07.2019 11:56:56

Utslipp: Det var klokken 08.27 at det ble melding om akutt forurensning fra en bedrift på Vormedal på Karmøy. Det ble raskt mistanke om at det var snakk om svovelsyre.

Svovelsyre er en sterk syre. I gassfase er den luktfri og uten farge. Svovelsyre reagerer kraftig med vann under høy varmeutvikling.

– Politiet ble sendt til stedet sammen med brannvesenet til bedriften på Vormedal. Det skal ha vært lekkasje av noe svovelsyre, bekrefter operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Ansatte ble evakuert og det ble satt opp 50 meter sikkerhetsavstand fra utslippet.

– Det er ikke meldt om at noen er skadet. Det ber heller ikke fare for naboer i området, opplyser operasjonslederen.

Kjemikaliedykkere fra brannvesenet fikk stanset lekkasjen.

– Opprydning er iverksatt, og det vil bli brukt kalk for å nøytralisere syren. Hendelsen vil bli etterforsket av politiet. Arbeidstilsynet blir også varslet om hendelsen, avslutter operasjonslederen.

Brannvesenet tok seg av saneringen.

– Mannskap vil være på stedet i flere timer. Svovelsyren skal nå pumpes over i kanner, for å så fraktes over på en en sikker tank, opplyser 110-sentralen på Twitter.

Twitter

Flere nyheter: