Menu
Den tidligere Fifa-presidenten Joseph Blatter (86) var i godt humør da han ankom retten i sveitsiske Bellinzona i Sveits onsdag. Foto: Alessandro Crinari/Keystone via AP / NTB

Bedragerisaken mot Blatter og Platini har startet – Blatters vitnemål utsatt etter pustetrøbbel

De to tidligere fotballederne Sepp Blatter og Michel Platini møtte onsdag for retten i sveitsiske Bellinzona tiltalt for bedrageri. Det endte bare sånn passe.

Av NTB | 08.06.2022 15:00:54

Kriminalitet og rettsvesen: 86 år gamle Blatter ankom rettslokalene i den sveitsiske byen Bellinzona sammen med sin datter Corinne. I rettssalen satt han i første rekke sammen med sin advokat Lorenz Erni.

I begynnelsen gikk dette fint og uproblematisk. Blatter var i godt humør da han møtte pressen.

– Jeg er i godt humør med det flotte været som er her. Jeg er ganske så selvsikker for jeg ikke har noe å klandre meg selv for. Rettssaken skal pågå i to uker, så jeg må være i godt humør den første dagen, sa han.

Den 20 år yngre Platini og hans advokater plasserte seg bak Blatter. Rettssaken foregår på tysk og med fransk oversettelse med tanke på Platini.

Da Blatter skulle forklare seg senere på dagen fikk han problemer med pusten. Smerter i brystet gjorde at han ikke klarte å snakke.

– Smertene er tilbake, og jeg har vanskeligheter med å puste, mer eller mindre hvisket Blatter i retten, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Blatter problemer gjorde at hans vitnemål ble utsatt til torsdag.

Bakgrunnen for rettssaken er en pengeoverføring mellom de to i 2011 på om lag 20 millioner norske kroner for jobb Platini gjorde for forbundet mellom 1998 og 2002. Pengene ble utbetalt personlig av Blatter.

Blatter og Platini har begge hevdet sin uskyld og forklarer utbetalingen med at det var en muntlig avtale mellom de to fra 1998.

Bellinzona-rettssaken skal gå over elleve dager og er berammet til 22. juni, men dom i saken ventes 8. juli. Strafferammen er på fem år i tillegg til bøter.

(©NTB)

Flere nyheter: