Menu
Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari var vararepresentant for partileder Siv Jensen på Stortinget. Nå er Jensen tilbake på Stortinget, etter at Frp gikk ut av regjering, og Keshvari ba Stortinget om etterlønn fordi han måtte fratre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bedrageridømt politiker ba om etterlønn – Stortinget sier nei

Mazyar Keshvari (Frp) innrømmet at han leverte falske reiseregninger til Stortinget. Det hindret ham ikke i å be Stortinget om å få etterlønn.

Av NTB | 09.02.2020 18:16:10

Kriminalitet og rettsvesen: Keshvari har vært vara for partileder Siv Jensen på Stortinget. Da Fremskrittspartiet gikk ut av regjering nylig, mistet han denne plassen. I etterkant har han bedt om å få etterlønn i tre måneder fra 2. februar, tilsvarende 248.000 kroner, skriver Aftenposten.

Stortingets presidentskap sa nei. Bakgrunnen er at Keshvari i oktober ble dømt til sju måneders fengsel for grovt bedrageri. Han hadde fått utbetalt 450.000 kroner fra Stortinget på grunnlag av falske reiseregninger. Keshvari har innrømmet forholdet, men straffeutmålingen er anket til lagmannsretten.

– Etter en samlet vurdering av alvorlighetsgraden i denne saken har presidentskapet enstemmig besluttet å avslå søknaden, skriver stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i en epost til Aftenposten.

(©NTB)

Flere nyheter: