reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Direktør Tamara Dus ved University Health Network Safety Services setter en vaksinedose på hjelpepleieren Anita Quidangen i Toronto mandag. Foto: Frank Gunn / The Canadian Press via AP / NTB

Beboer på sykehjem fikk Canadas første koronavaksine

Canada har startet vaksinering mot covid-19, og de første som fikk vaksinen fra Pfizer og Biontech var ansatte og beboere ved landets sykehjem.

Av NTB | 15.12.2020 03:53:09

Medisin og helse: En beboer på et sykehjem i Quebec fikk den aller første dosen, og fem helsearbeidere i Ontario var blant de første canadierne til å motta vaksinen.

– Det er en ære. Hjertelig takk skal du ga. Nå skal jeg fortsette å gjøre jobben min som hjelpepleier, sa Anita Quidangen. Hun jobber ved et sykehjem i Toronto som har hatt koronasmitte.

Det har vært mange dødsfall på sykehjem og pleiehjem i Canada, og mer enn 8.460 av 13.430 koronarelaterte dødsfall har skjedd her.

Canada har inngått kontrakt med Pfizer og Biontech om leveranse av opp til 249.000 vaksinedoser i desember. De fleste canadiere må belage seg på å vente i flere måneder før de kan vaksineres.

(©NTB)

Flere nyheter: