Menu
Lewis Hamilton vil ifølge BBC ta en avgjørelse om sin framtid i Formel 1 først når han ser utfallet av FIAs gransking av den kontroversielle avslutningen av forrige sesong. Foto: Hassan Ammar, AP / NTB

BBC: Hamilton avventer gransking før han avgjør Formel-1-framtiden

Lewis Hamilton er desillusjonert etter avslutningen av fjorårets Formel-1-sesong og avventer utfallet av en gransking før han avgjør sin framtid.

Av NTB | 11.01.2022 18:33:02

Sport: Det melder BBC med henvisning til informerte kilder. Kanalen har ikke fått noen offisiell kommentar fra Mercedes-stallen på spørsmål om den sjudoble verdensmesterens framtid i laget og sporten.

Hamilton lå an til å bli den første med åtte titler, men tapte gullduellen etter at løpsleder Michael Masi feiltolket reglene da sikkerhetsbilen var på banen mot slutten av det siste løpet i Abu Dhabi.

Max Verstappen fikk anledning til å bytte til friske dekk, passerte Hamilton helt på tampen og tok sin første VM-tittel. BBCs kilder sier at Hamilton har mistet troen på Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etter hendelsen der Masi på minst to punkter handlet i strid med reglene.

Den nye FIA-presidenten Mohammed Ben Sulayem, som ble valgt rett etter løpet i Abu Dhabi, sier at han ikke har vært i kontakt med Hamilton.

– Jeg tror ikke han er 100 prosent klar til å snakke akkurat nå. Vi klandrer ham ikke for det. Jeg forstår ham, sa Sulayem forrige uke.

Hamilton har kontrakt som gjelder ut 2023-sesongen.

FIA har satt i gang en gransking av hendelsene i Abu Dhabi, og Hamilton skal altså ha besluttet å avvente utfallet før han avgjør om han vil konkurrere videre i Formel 1.

Mercedes la inn protest etter løpet i Abu Dhabi, men trakk den siden. Stallen sier at det ble gjort etter forsikringer om at granskingen vil bli gjort ordentlig og at passende tiltak vil bli truffet.

(©NTB)