Menu
TV-produksjonen får hard medfart etter at nærbilder av Christian Eriksen ble vist etter at stjernespillerne kollapset i lørdagens EM-kamp. Foto: Wolfgang Rattay / AP / NTB

BBC beklager nære TV-bilder av Eriksen-dramaet

Kritikken mot TV-sendingen i minuttene etter Christian Eriksens kollaps i fotball-EM har vært massiv i flere land. Den britiske giganten BBC legger seg flat.

Av NTB | 13.06.2021 09:52:40

Sport: Den offisielle TV-produksjonen viste lenge nære bilder av Eriksen etter at han segnet om kort tid før pause i Danmarks EM-åpning mot Finland lørdag. Mens den danske rikskringkasteren DR tidlig satte over til helikopterbilder, kunne seerne til blant annet NRK, BBC og Viaplay se Eriksen få førstehjelp.

I tillegg ble hans kone filmet mens dramaet pågikk.

Det skapte sterke reaksjoner. Gary Lineker ledet BBCs EM-sending, og den tidligere stjernespilleren beklager bildene.

«Jeg forstår at en del av dere ble opprørte over noen av de bildene som ble vist (det ble vi også). Naturligvis er dette bilder som produksjonen står for, og som vi ikke kan kontrollere. De skulle ha hatt et helhetsbilde over stadion. Vi beklager», skrev Lineker på Twitter.

Senere kom det også en unnskyldning fra en talsperson i BBC.

Også NRK har uttalt at produksjonen var utenfor deres kontroll. Flere har pekt på at kanalen burde kuttet den offisielle Uefa-sendingen tidligere.

Fra sykehuset kom det lørdag kveld oppløftende meldinger om at Eriksens tilstand er stabil.

(©NTB)

Flere nyheter: