reklame for Sheiken Bowling
Menu
Joshua Kimmich jubler for scoring i Bayern Münchens utklassing av Barcelona. Foto: Manu Fernandez, Pool via AP / NTB scanpix

Bayern München ga Barcelona sjokkbehandling på vei til CL-semifinale

Bayern München herjet med Barcelona og scoret tre mål på ni minutter før og tre på sju etter pause på vei mot 8-2-seier i mesterligaens kvartfinale fredag.

Av NTB | 14.08.2020 23:02:48

Sport: Det var to av verdens mest meritterte klubber som møttes for tomme tribuner i Lisboa, i en turnering de har vunnet fem ganger hver, men den tyske klubben delte ut sjokkbehandling som minnet om den Brasil fikk av Tyskland i VM-finalen i 2014.

Da rant målene inn i en sjokkartet første omgang, og det gjorde de også fredag, selv om Barcelona en stund var med på moroa offensivt.

– Vi hadde det veldig moro i dag. Det spiller ingen rolle hva motspillerne heter. Selvsagt er Barcelona et spesielt lag, så vi måtte være enda mer aggressive enn vanlig, sa tomålsscorer Thomas Müller til BT Sport.

– Jeg takker for trofeet som kampens spiller, men vi har 12 eller 15 mann som fortjente det. Vi spiller med så stor intensitet at det er vanskelig å slå oss.

Müller (2), Ivan Perisic og Serge Gnabry scoret for Bayern i første omgang. Barcelona trengte hjelp for å få ballen i mål og fikk det fra David Alaba. Etter pause skapte Luis Suárez ny spenning, men nye Bayern-mål signert Joshua Kimmich, Robert Lewandowski og Philippe Coutinho (2) sørget for sjokksifrene.

Sistnevnte, som er utleid fra Barcelona, spilte et kvarter og bidro med to mål og en assist mellom det 82. og 89. minutt.

Bayern München knuste Chelsea i åttedelsfinalen, og vinneren av lørdagens kamp mellom Manchester City og Lyon har grunn til å frykte semifinalen. Bayern har nå vunnet 19 kamper på rad i ulike turneringer, og er ubeseiret i 28.

Ledelsen varte bare fire minutter. Jordi Alba ble spilt fram på venstresiden og prøvde å finne Suárez inne foran mål. Alaba kastet seg fram for å hindre at ballen nådde uruguayaneren, og han gjorde for så vidt det da han sleivet den i eget mål via keeper Manuel Neuer.

Barcelona kunne ha tatt ledelsen etter den heldige utligningen. Neuer reddet alene med Suárez, mens et frisparkinnlegg fra Lionel Messi sneiet luggen på flere Barcelona-spillere og endte i stolpen. Messi hadde også et farlig raid der avslutningen var for dårlig, men så grep Bayern-spillerne taktstokken og avslørte nådeløst Barcelonas defensive svakheter.

I det 22. minutt spilte Gnabry fram Perisic, som suste fram på siden og satte inn 2-1 fra spiss vinkel. Ballen traff foten til Clément Lenglet og utmanøvrerte keeper Marc-André ter Stegen.

Tre minutter senere var kampen punktert da Müller snek seg inn foran en motspiller og styrte inn Joshua Kimmichs presise innlegg fra høyre.

Suárez tente en gnist av håp da han reduserte etter å ha vendt bort Jérôme Boateng, men resten av kvelden tilhørte Bayern München. Kimmich satte inn 5-2 etter Alphonso Davies’ fantastiske raid til og langs dødlinja og nesten ferdigscorede pasning.

– Vi visste at vi ville få sjanser om vi satte dem under press. Jeg må rose hele laget for at de holdt intensiteten oppe i 90 minutter, sa Bayerns suksesstrener Hansi Flick til Sky.

Lewandowski nikket inn 6-2 på innlegg fra innbytter Coutinho, som deretter scoret kampens to siste mål. Det er første gang siden 1946 at Barcelona har sluppet inn åtte mål i en kamp, og det får ganske sikkert konsekvenser både for trener Quique Setien og mange spillere.

Moroa startet før det var spilt tre minutter, da Perisic stormet fram på venstresiden og la inn. Müller tok ned ballen og spilte lekkert vegg med Lewandowski før han styrte ballen inn i lengste hjørne.

Fem minutter senere økte Gnabry selv etter et fantastisk Bayern-angrep der han ble sendt gjennom av Leon Goretzkas frekke flikk i bakrom.

(©NTB)

Flere nyheter: