Menu
Det er høy vannføring i elva. Foto: Marit Hommedal / NTB

Båt med tre personer kan ha falt utfor foss i Hardanger

En båt med tre personer er tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam. En stor redningsaksjon pågår, og nødetatene frykter at båten har falt utfor en foss.

Av NTB | 25.10.2021 01:52:38

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er veldig kraftig vannføring. Båten ble tatt av strømmen ned mot en demning. Etter demningen er det fritt fall ned i en foss, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen vest til NTB.

Det dreier seg om en robåt med tre personer og en hund i. Nødetatene har ikke hatt kontakt med personene i båten.

Brannvesenet fikk melding om hendelsen klokka 21.30. Personen som ringte, hadde sett at båten ble tatt av strømmen. Hendelsen skjedde i 21-tiden.

Både politi og brannmannskaper er på stedet. Også frivillige fra Røde Kors og redningsdykkere og en klatregruppe er kalt ut. Hovedredningssentralen er varslet.

Det er tåke og regn i området og vanskelige forhold for et søk på grunn av den høye vannføringen.

– Det er umulig å gå langs elven. Det er satt opp observasjonsposter på diverse broer nedover elva, sier vaktkommandør Drotningsvik.

Tokagjelet ligger i Hardanger.

Politiet ber folk som ikke er en del av redningsaksjonen å holde seg unna elva og vannet.

Til VG opplyser vaktkommandøren at det er funnet en åre i elva, og det gjør at redningsmannskapene er rimelig sikre på at båten har gått utfor fossen.

– Også luftambulanse og redningshelikopter ble sendt mot stedet, men måtte senere snu på grunn av flyforholdene, opplyser operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt.

Ifølge Bergensavisen er vaktkommandøren usikker på fossefallets høyde, men han anslår det til mellom 50 og 100 meter. Og etter et nytt elveparti kommer det enda en foss.

(©NTB)

Flere nyheter: