Menu
Det er høy vannføring i elva. Foto: Marit Hommedal / NTB

Båt med tre personer har trolig falt utfor foss i Hardanger

En kvinne og to menn er savnet etter at en båt ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam. Det pågår natt til mandag en omfattende redningsaksjon.

Av NTB | 25.10.2021 03:07:28

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er veldig kraftig vannføring. Båten ble tatt av strømmen ned mot en demning. Etter demningen er det fritt fall ned i en foss, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen vest til NTB.

Det dreier seg om en robåt med tre personer og en hund i. Nødetatene har ikke hatt kontakt med personene i båten.

Til VG opplyser vaktkommandøren at det er funnet en åre i elva, og det gjør at redningsmannskapene er rimelig sikre på at båten har gått utfor fossen.

– De har mest sannsynlig havnet utfor demningen i Tokagjelet og forsvunnet ned gjelet i fossen, sier Malkenes ifølge Bergensavisen.

Ifølge VG er de pårørende til de savnede varslet, og de blir ivaretatt. De savnede er norske, men ikke bosatt i området, skriver avisa.

Mellom 30 og 40 personer deltar natt til mandag i aksjonen.

Både politi og brannmannskaper er på stedet. Også frivillige fra Røde Kors og redningsdykkere og en klatregruppe er kalt ut. Hovedredningssentralen er varslet.

Det er tåke og regn i området og vanskelige forhold for et søk på grunn av den høye vannføringen.

– Det er umulig å gå langs elven. Det er satt opp observasjonsposter på diverse broer nedover elva, sier vaktkommandør Drotningsvik.

Tokagjelet ligger i Hardanger.

Politiet ber folk som ikke er en del av redningsaksjonen å holde seg unna elva og vannet.

Innsatsleder Synnøve Malkenes i Vest politidistrikt opplyser ifølge NRK at de savnede er to menn og en kvinne.

Brannvesenet fikk melding om hendelsen klokka 21.30. Personen som ringte, hadde sett at båten ble tatt av strømmen. Hendelsen skjedde i 21-tiden.

– Også luftambulanse og redningshelikopter ble sendt mot stedet, men måtte senere snu på grunn av flyforholdene, opplyser operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt.

Ifølge Bergensavisen er vaktkommandøren usikker på fossefallets høyde, men han anslår det til mellom 50 og 100 meter. Og etter et nytt elveparti kommer det enda en foss.

(©NTB)

Flere nyheter: