Menu
Brannmannskaper jobbet på ulykkesstedet søndag. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB scanpix

Basketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt

Det amerikanske basketballikonet Kobe Bryant (41) døde da helikopteret han satt i, styrtet i California søndag.

Av NTB | 26.01.2020 22:30:11

Sport: Det amerikanske nettstedet TMZ var først ute med å melde om Bryants bortgang. Borgermesteren i Calabasas, Alicia Weintraub, bekrefter søndag kveld overfor nyhetsbyrået AFP at Bryant er blant de omkomne.

Borgermesteren i Los Angeles, Eric Garcetti, formidlet også en rekke uttalelser der han omtaler Bryants død.

– Dette er et øyeblikk som gir oss vanskeligheter med å finne ord som uttrykker omfanget av sjokket og sorgen vi alle føler på nå, og jeg har hele Kobes familie i mine bønner i denne uvirkelige tiden, skriver han blant annet.

Borgermesteren bekrefter også at Bryants datter Gianna omkom i ulykken.

– LA sørger med Bryant-familien over tapet av Gianna, om omkom sammen med sin far og venner i denne tragedien. Kobe elsket døtrene sine, og denne kjærligheten inspirerte ham til å bli en ekstraordinær forkjemper for kvinner og jenter i idrett, heter det i en twittermelding fra borgermesteren.

Videre heter det i uttalelsen fra Garcetti at Bryant «vil leve i hjertet til byen Los Angeles, og vil bli husket i generasjoner som en av våre aller største helter».

Det er ikke bekreftet om andre av basketballikonet Bryants familiemedlemmer også er blant de omkomne.

Ingen på bakken skal ha blitt skadd. Redningspersonell kom raskt til stedet.

Lokale politimyndigheter i Calabasas opplyste først på Twitter at fem personer var bekreftet døde etter styrten, men på sheriff Alex Villanuevas pressebrif søndag kom det fram at ni personer mistet livet i ulykken.

– Vi har opplysninger som tilsier at det var ni personer om bord – piloten og åtte passasjerer, sa Villanueva.

Sheriffen sa videre at han, av hensyn til deres etterlatte, ikke kunne si noe om identiteten til dem om bord helikopteret.

– Tankene våre går ut til alle som var om bord og familiene deres. Gud velsigne dem, sa han.

USAs president Donald Trump var blant dem som tok til sosiale medier etter å ha fått nyheten om helikopterstyrten.

– Rapportene sier at basketballegenden Kobe Bryant og tre andre har omkommet i en helikopterkrasj i California. Det er fryktelige nyheter! skrev han.

Kobe Bryant vant NBA-sluttspillet fem ganger med Los Angeles Lakers og tok OL-gull med USA to ganger før han la opp i 2016. 18 ganger fikk han plass på allstar-laget, og i tillegg høstet basketballikonet utallige andre utmerkelser for sitt strålende spill.

41-åringen spilte for Lakers gjennom hele den 20 år lange karrieren. Da han i 1996 gikk rett fra high school til spill i NBA, ble det ansett for å ha vært et kontroversielt valg. I ettertid viste det seg å være en innertier.

– Fortsett å bringe idretten framover, skrev Bryant i en hilsen til James på Twitter etter lørdagens kamp.

I 2018 gjorde han seg også bemerket innen filmens verden da han som produsent vant Oscar-statuett for beste animerte kortfilm for den fem minutter lange «Dear Basketball».

Ulykken i Calabasas bekreftes også av en rekke amerikanske og internasjonale medier, blant dem CNN og ABC. Ifølge Los Angeles Times, som bringer et bilde fra ulykkesstedet, skal det ha vært tåke i området da helikopteret styrtet.

Videre opplyses det fra politiet at det er igangsatt etterforskning for å forsøke å finne årsaken til styrten.

Totalt scoret han 33.643 poeng i NBA-karrieren. Det er fjerdeplass på listen over de mestscorende spillerne i ligaen gjennom alle tider. Så sent som lørdag ble han passert av LeBron James. James, som spiller for Lakers, gjorde 29 poeng mot Philadelphia 76ers og passerte med det Bryant med ett poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: