Menu
Rob Manfred, sjef i Major League baseball, måtte tirsdag medgi at sesongåpningen ryker etter at ni dager med forhandlinger om ny tariffavtale ikke førte fram. Foto: Wilfredo Lee, AP / NTB

Baseballsesongen forsinket – arbeidskonflikten fortsetter

Sesongstart i Major League baseball er utsatt på ubestemt tid etter at forhandlingene om ny tariffavtale ikke førte fram innen den forlengede tidsfristen.

Av NTB | 02.03.2022 00:35:51

Arbeidsliv: Fristen ligaledelsen hadde satt for å få slutt på arbeidskonflikten ble forlenget med ett døgn i håp om å oppnå enighet, men spillerforeningen avviste det MLB-ledelsen kalte sitt «beste og siste» tilbud.

Ligaen gikk til lockout da den forrige tariffavtalen løp ut i begynnelsen av desember, og først seks uker senere var det kontakt mellom partene. Siden da har forhandlingene gått tregt, og det er fortsatt betydelig avstand på mange punkter.

MLB-sjef Rob Manfred sa tirsdag at han ikke hadde annet valg enn å avlyse de første grunnseriekampene. Sesongen skulle starte 31. mars, men arbeidskonflikten betyr at sesongoppkjøringen ennå ikke er i gang. Normalt starter den i midten av februar.

Trolig ryker minst seks kamper for hvert lag, men det blir raskt flere om det ikke oppnås enighet.

– Vi jobbet hardt for å unngå et utfall som er dårlig for tilhengerne, dårlig for spillerne og dårlig for klubbene, men vi greide det ikke. Det var ikke på grunn av manglende innsats fra partene, sa Manfred.

Sesongen ble kortet inn i 2020 på grunn av pandemien, men det er første gang siden 1995 at grunnseriekamper må avlyses på grunn av arbeidskonflikt. Den gang mistet man 948 kamper.

I en normal sesong spiller hvert lag 162 kamper før sluttspillet.

– Vi kan ikke spille de første kampene, og de er nå offisielt avlyst, sa Manfred på en pressekonferanse i Florida.

Partene har forhandlet de ni siste dagene. Mandag satt de sammen 16 og en halv time, og det ble oppnådd framgang nok til at fristen ble forlenget, men optimismen ble vendt til frustrasjon.

(©NTB)