Menu
Det er gjennomført protester etter søndagens politiskyting. Foto: Christian Monterrosa / AP / NTB

Baseballkamp utsatt etter politiskyting

Baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

Av NTB | 12.04.2021 22:04:14

Sport: Major League Baseball bekrefter beslutningen om å ikke gjennomføre kampen som planlagt.

«Av respekt for de tragiske hendelsene som oppsto i Brooklyn Center i går, og som følge av hvordan situasjonen har utviklet seg, har Minnesota Twins besluttet at det er i fansens, støtteapparatets, spillernes og samfunnets beste interesse å ikke spille dagens kamp», heter det i en uttalelse.

Minnesota Twins opplyser videre at beslutningen ble tatt etter samtaler med ledelsen i Major League Baseball og lokale myndigheter.

Søndag ble 20-åringen Daunte Wright skutt av politiet i Minneapolis. Etter hendelsen samlet Wrights familie og venner seg for å sørge sammen i Brooklyn Center. Senere brøt det ut demonstrasjoner.

Politibetjenten som skjøt Wright sa mandag at skyteepisoden var et uhell. Ifølge politisjefen Tim Gannon tok vedkommende feil av pistolen og elektrosjokkpistolen sin.

Minneapolis er fra før preget av rettssaken mot politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for å ha drept George Floyd i mai i fjor.

(©NTB)