Menu
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) lover at det vil være veldig høy terskel for å ta i bruk beredskapshjemmelen for å gjøre endringer knyttet til politiattest. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Barnevernsbarn protesterer mot kriselov

Landsforeningen for barnevernsbarn advarer mot å åpne for unntak om krav til politiattest for ansatte i barnevernet slik kriseloven kan gi rom for.

Av NTB | 21.03.2020 09:15:54

Politikk: – Barn i barnevernet skal få retten sin om å ha trygge voksne rundt seg i fred, selv om det er en pandemi på gang! sier Vilde Adolfsen, leder i Landsforeningen for barnevernsbarn.

I lovforslaget åpner regjeringen opp for at en rekke samfunnsinstitusjoner, som helsevesen, politi og barnevern, skal kunne gjøre unntak fra krav om vandelskontroll.

– Vi kan ikke være kjent med at vi utsetter barn for voksne det ikke er trygt å omgås selv om samfunnsinstitusjonene er presset på arbeidskapasitet, sier Adolfsen.

Oppropet er lansert i samarbeid mellom flere organisasjoner: Landsforeningen for barnevernsbarn, Barn av rusmisbrukere, Voksne for barn, SOS-barnebyer, Barnevernspedagogene i Akademikerforbundet og Fellesorganisasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: